Още двама представители на ГЕРБ са придобили апартаменти в сгради

...
Още двама представители на ГЕРБ са придобили апартаменти в сгради
Коментари Харесай

Цецка Цачева и Вежди Рашидов с нови апартаменти при преференциални условия

Още двама представители на ГЕРБ са придобили жилища в здания на "Артекс ". Става дума за правосъдния министър Цецка Цачева и депутатът Вежди Рашидов. Сделките са подписани през лятото на 2018 година, оповестява "Биволъ ", базирайки се на данни от Имотния указател.

Цецка Цачева е придобила 198 кв. м. за 670 евро на кв.м., дружно със сестра си. Фирма на Вежди Рашидов е платила малко повече – 856 евро на кв.м. за 116 кв.м. в същата постройка и е придобила още един апартамент в нова постройка на ул. “Тинтява”.

Информация е оповестена ден откакто "Свободна Европа " заяви, че Цветан Цветанов е придобил първокласен апартамент в постройка на същата компания. Изданието изнесе и спомагателни детайлности, че това е станало със заменка на два жилището на Цветанов. които същия ден – 12 юни 2018 година, са били препродадени от “Артекс” на някогашния IT експерт на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

Цецка Цачева и нейната сестра Ирина получават от същата компания апартамент от 198,7 кв.м. и гараж 20 кв. м. на ул. “Юрий Гагарин” 20 в кв. Изток единствено за 285 740 лева, което прави 670 евро на кв.м. Министърът на правораздаването владее 3/4 идеални елементи от парцела, а нейната сестра 1/4.

Разследващият уебсайт твърди, че единствено месец преди договорката с Цачева безусловно еднакъв апартамент в същата постройка (с малко по-голям гараж) е продаден с 65 000 лева по-скъпо.

Засега публична позиция от партия ГЕРБ няма. Цветанов взе отношение пред медиите на два пъти. И в двата случая той бе безапелационен, че всичко е законно и транспарантно.

В сряда стана ясно, че прокуратурата е почнала инспекция на имотните покупко-продажби на втория в ГЕРБ, която ще завърши в идващите два месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР