Още двама пациенти с COVID-19 са екстубирани в Пловдив, съобщи

...
Още двама пациенти с COVID-19 са екстубирани в Пловдив, съобщи
Коментари Харесай

Още двама пациенти са екстубирани в Пловдив

Още двама пациенти с COVID-19 са екстубирани в Пловдив, заяви на конференция регионалният шеф Дани Каназирева, след съвещание на Медицинския щаб, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив. Двамата пациенти - мъж и млада жена, са настанени в лечебните заведения „ Каспела “ и „ Пълмед “.
По думите на шефа на болница " Каспела " проф. доктор Илиян Дойков мъжът е бил интубиран в продължение на 26 дни. " Към днешна дата той към този момент споделя забавни прекарвания, което значи, че си спомня ", сподели проф. Дойков. Все още е в Интензивното поделение, само че в идващите дни ще бъде изместен.
Екстубирана е и млада жена, тя е настанена в болница „ Пълмед “. " Тя към момента е с позитивен резултат за Covid-19 и следва да бъде изписана откакто даде най-малко един негативен резултат ", уточни проф. Дойков.
Дани Каназирева изясни още, че от началото на епидемията в Пловдивска област са били интубирани шестима души, четирима към този момент са екстубирани. Починала е една стара жена, а шестият пациент е на интензивно лекуване. Оздравелите към този момент са 35 души.
Общият брой на позитивните на Covid-19 в региона от началото до момента е 79 души. От тях 37 са в община Пловдив, в Община Родопи са 31, в Карлово, Кричим и Хисаря има по два случая, в Стамболийски - 4 и в Калояново - 1.
19 лица са приетите в болница сега.
Няма нови болни медицински лица. Само единият е в болница, като се усеща добре, само че към момента е позитивен. Другият е към този момент изцяло здрав.
Свободните кревати в региона са 440, 75 от тях са за интензивно лекуване.
В РЗИ са получени от Националния логистичен щаб 6510 дрехи за еднократна приложимост, 60 500 чифта ръкавици, 38 900 маски и 1588 защитни дрехи за многократна приложимост.
Очаква се в четвъртък да бъде открит приемен кабинет в болничното заведение в Карлово. За лекарите там са отделени 1000 броя защитни дрехи, сподели още Каназирева.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР