Още двама евродепутати вероятно ще загубят имунитета си в рамките

...
Още двама евродепутати вероятно ще загубят имунитета си в рамките
Коментари Харесай

Нови двама евродепутати ще загубят имунитета си заради „Катаргейт“


Още двама евродепутати евентуално ще изгубят имунитета си в границите на следствието на в Европейския парламент (ЕП). За това оповестява немското издание „ Шпигел “.

Днес правосъдната комисия, която заседава в Брюксел, да се разшири наказателното следствие против белгиеца Марк Тарабела и италианеца Андреа Козолино. Окончателното решение обаче ще бъде взето по време на пленарната сесия на Екологичен потенциал в четвъртък.

Скандалът е и е обвързван с хипотетично въздействие върху решението на Екологичен потенциал по отношение на Катар. В хода на следствието са конфискувани 1,5 млн. евро брой в куфари.

Преди броени дни белгийската прокуратура изиска свалянето на Марк Тарабела и Андреа Козолино. Първият е обвинен в това, че е получил бонуси от Катар, а вторият – от Мароко. И двамата отхвърлят обвиняванията.

Следователите са претърсили жилищата им, само че не излиза наяве дали са разкрили огромни суми пари. За Андреа Козолино пък се знае, че е работел с, който е един от главните обвинени в корупционния скандал.

Франческо Джорджи е в ареста дружно с, измежду които е и приятелката му Ева Каили от Гърция. Белгийската прокуратура ги упреква в „ корупция, присъединяване в незаконна организация и пране на пари “.

Италианецът Пиер Антонио Панцери се в тази спекулация, написа още немското издание „ Шпигел “. Евродепутатът се счита за началник на корупционната мрежа. Според прокуратурата той е дал изчерпателни сведения, с цел да понижи присъдата си до няколко години затвор и санкция.

Адвокатът на Ева Каили сподели наскоро, че след показанията на Панцери доста скоро ще повдигне обвинявания на евродепутати от Франция, Белгия, Италия и Германия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР