Още двама души са арестувани във връзка с откритите 39

...
Още двама души са арестувани във връзка с откритите 39
Коментари Харесай

Още двама са арестувани във връзка с камиона-ковчег

Още двама души са задържани по отношение на откритите 39 тела в камиона-ковчег в английското графство Есекс, предава лондонската медия Sky News.
Арестуваните са арестувани по обвинявания в трафик на хора и ликвидиране. Така общо трима души за момента са в ареста по отношение на случая, дружно с водача на камиона Мо Робинсън, открит в град Грейс.
Арестуваните са мъж и жена на по 38 години. Арестът е осъществен в Уорингтън, Северна Англия, съгласно полицията в Есекс. Операцията по задържането им е част от следствието на случая в Есекс.
Британската полиция продължава да разпитва водача на камиона с над 39 души, открити мъртви в хладилно ремарке в Есекс, предава Военновъздушни сили. 25-годишният Мо Робинсън от Портдаун, графство Арма в Северна Ирландия, беше задържан по съмнение за ликвидиране в сряда от полицията в Есекс. Служители в Северна Ирландия направиха обиски в две къщи, а Националната организация за битка с закононарушенията съобщи, че работи за идентифициране на „ проведени незаконни групи, които може да са играли роля в тази ситуация “.
Полицията съобщи, че най-вероятно жертвите са с китайско поданство, само че „ картината може да се промени “, защото техните самоличности още не са открити. Новината получи мощен отзив в Китай и провокира публични лица да заявят на 25 октомври, че към момента работят за потвърждаване на самоличността на осем дами и 31 мъже, открити в задната част на хладилно ремарке в графство Есекс. Китайското посолство в Лондон посочи, че е в непосредствен контакт с английската полиция.
В същото време случаят демонстрира смяна в мигрантските направления. През последните години опитите на мигрантите да доближат Англия се бяха насочили към френския порт Кале. Сега маршрутът се е преместил към белгийската част на Европейски път Е40, оповестява BTV.
По първични данни камионът е минал през белгийското пристанище Зеебрюге, откъдето с ферибот е дошъл във Англия. Белгийската прокуратура, която води лично следствие, съобщи, че сега се открива по кое време и къде жертвите са качени в хладилния резервоар.
" Имаше пренасочване на миграционния маршрут от Кале към белгийската част на Европейски път Е40 ", споделя Стеф Янсенс от белгийския федерален център по миграция. Престъпни групи, занимаващи се с трафик на хора, открили надзор над паркингите по автомагистралата Брюксел-Северно море (белгийската част на автомагистрала Е40), които служат за сборни пунктове на мигрантите.
През последните две години се вижда даже изместване на маршрутите още по на север, в търсене тук-там с по-занижени пристанищен надзор и ограничения за сигурност.
" Това събитие се измести и към Антверпен и пристанища като Хук ван Холанд в Холандия, тъй като тези пристанища са по-малко натоварени и там не се прави чак подобен надзор ", съобщи той.
По думите на специалиста мигрантите заплащат до 6000 евро за " обезпечено " прекосяване във Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР