Още два сигнала на изпаднали в затруднение българи в Гърция

...
Още два сигнала на изпаднали в затруднение българи в Гърция
Коментари Харесай

Още два сигнала за българи, засегнати от циклона „Нефели“ в Гърция

Още два сигнала на изпаднали в усложнение българи в Гърция получило консулството ни в Солун, заяви Министерството на външните работи. Става дума за развалени коли в резултат на циклона „ Нефели “.

Първото позвъняване било от наш съотечественик, който съобщил, че няма потребност от незабавна помощ, само че се тревожи за положението на автомобила си , който не е в придвижване.

Вторият сигнал е подаден от група български жители в Неа Врасна, които удостоверяват, че не се намират в заплаха, само че две от колите им са потърпевши в резултат на изобилните дъждове.
 наводняване Гърция БГНЕС
Българското консулство в Солун подало навреме и двата сигнала към гръцката Противопожарна работа . Нейни чиновници се намират на място в Неа Врасна и работят по всички подавани сигнали.-->
 наводняване Гърция БГНЕС
По последна информация тази нощ най-тежка е била обстановката в Неа Врасна, Хрисуполи и Ставрос . Силни дъждове се чакат и през днешния ден в региона на цяла Северна Гърция, като съгласно прогнозите възстановяване на времето може да се чака най-рано от на следващия ден следобяд.
 наводняване Гърция БГНЕС
Всички български жители, които имат потребност от подпомагане или биха желали да подадат сигнал за техни бедстващи близки, могат да алармират дежурните телефони на Градска канализация Солун - +30 2310 829 210 и +30 2310 869 510 и на посолството ни в Атина - +30 210 67 48 105, 106, 107.

В случай на бедствена обстановка, локалните управляващи предлагат да не се излиза от постройките на престояване , а при наводнения на първите етажи изпадналите в неволя да се качват на по-високите етажи и да чакат помощ.

Дирекция „ Ситуационен център “ на Министерството на външните работи приема непрекъснато сигнали за подпомагане на телефон: 02/948 24 04 и имейл: [email protected]. Ведомството предлага на всички жители, пътуващи за чужбина, да се записват в услугата „ Пътувам за “ на следния адрес: http://www.mfa.bg/120/patuvamza.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР