Още два отбора запълниха вакантната си треньорска позиция. В рамките

...
Още два отбора запълниха вакантната си треньорска позиция. В рамките
Коментари Харесай

Уволнение и назначение в Кливлънд, Адам Гейс подписа с Джетс

Още два тима запълниха вакантната си треньорска позиция. В рамките на минути Кливлънд първо уволниха краткотрайния ментор Грег Уилямс, а по-късно назначиха координатора на нападението Фреди Кичънс на непрекъснат контракт като негов заместител. В късните часове на деня пък НЙ Джетс подписаха с уволнения на 31 декември от Маями Адам Гейс.

Решението на Кливлънд наподобява противоречиво, само че деликатно вглеждане в резултатите изясняват случилото се. Уилямс размени на 29 октомври Хю Джаксън като треньор на „ браунс” и под негово управление отборът завоюва пет от изиграните осем мача. Но…нито една от успехите не бе против противник с позитивен банас. Докато загубите против влезлите в плейофите Канзас Сити и Хюстън бяха с по 16 точки, а само против първенците на АФК Север Балтимор представянето бе задоволително ( 24:26 ).

В същото време с Кичънс като координатор избор №1 в драфта Бейкър Мейфийлд раздаде пасове за 2254 ярда с 19 тъчдауна при 8 интерсепшъна. И в духа на вълната за неглижиране на отбраната за сметка на нападението назначението става изцяло разбираемо.

Кичънс изкара 11 сезона в Аризона като треньор на тайтендовете (2007 – 2012), куотърбековете (2013 – 2016) и рънингбековете (2017) преди да пристигна в Кливлънд предишното лято като пом.-треньор. Той е дипломант на университета Гленвил стейт, като е работим още в колежанските Луизиана стейт, Северен Тексас и Мисисипи стейт, а има и един сезон в Далас (2006).

НЙ Джетс назначиха Адам Гейс за правоприемник на Тод Боулс, давайки още един късмет на провалилия се в Маями вундеркинд на нападението. Негова звезда помръкна съществено след 40 загуби в 64 мача отпред на „ делфините” и едно-единствено плейофно присъединяване. Сега Гейс ще има два късмет за реванш против предходните си работодатели още в първия си сезон при „ реактивните”.
Той завоюва борбата за поста в конкуренцията (непотвърдена) на Джим Харбо и самопредложилия се Майк МакКарти. С назначението му Маями и Синсинати остават единствените тимове без треньор все още.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР