Още два обекта за настаняване провериха от Министерство на земеделието,

...
Още два обекта за настаняване провериха от Министерство на земеделието,
Коментари Харесай

Още две къщи за гости издържаха проверката на ДФЗ

Още два обекта за настаняване ревизираха от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд " Земеделие ". Те са подали планови оферти посредством МИГ,,Берковица и Годеч ".

Експертите са направили обзор на документи, които потвърждават действителното действие на обектите като места за настаняване.

Първият е за плановото предложение на хотел в град Берковица. От МЗХГ показват, че претендентът е подал планово предложение за финансиране на план " Развитие на туристическия капацитет на хотел в гр. Берковица " - съоръжение и ремонт по,,Програма за развиване на селските региони " " (2014-2020 г.). За задачата е изискал дотация в размер на 179 157 лева Хотелът е издигнат през 2009 година и досега съществува като хотел за туристическо настаняване. При инспекцията е било открито, че всяка година има осъществени нощувки от българи и чужденци, като документите на хотела са изрядни. До този миг обектът не е употребил финансиране с европейски средства.
 И втората от 14-те къщи за посетители изрядна
И втората от 14-те къщи за посетители изрядна

Медиите дефинират поредността на инспекциите в още 12 плана след Гургулят

Направените все още инспекции и изводи могат да се употребяват за мнение, че хотелът ще употребява плануваните в плановото предложение вложения по предопределение , а точно, за настаняване на туристи, а не за лични потребности, оповестяват от Министерството.

Второто предложение, подадено посредством " МИГ Берковица и Годеч ", което е тествано, е план " Създаване на център за деца скаути за нощуване на палатки ". Стойността на поисканата за него дотация е 197 626, 52 лева

По думите на претендента задачата на плана е осъществяване на подготвителни лагери за деца от района. Той е отрекъл да е обвързван с локалната власт или да има роднински или бизнес връзки с Местната инициативна група. Собственичката на парцела е член на българско скаутско съдружие. Тя е обяснила, че в България има 20 скаутски клуба, а с лед осъществяване на инвестицията в село Ягодово ще бъде открит 21-вия скаутски клуб в страната.
 Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си
Къща за посетители в Гургулят ще връща дотацията си

ДФЗ реши, че Ани Иванова би трябвало да възвърне близо 400 000 лв.

След осъществената инспекция специалистите показаха, че на този стадий не може да се направи умозаключение за потреблението на инвестицията, защото тя към момента не е осъществена.

Припомняме, по-рано през днешния ден аграрни специалисти ревизираха хотел в село Гургулят, където още веднъж не откриха несъответствия . Това беше втората от оповестените в петък от министър Десислава Танева 14 инспекции на подадени планове. Преди това от ведомството ревизираха и къща за посетители в Лясковец, за която също заключиха, че е изцяло изрядна.

До момента поради установени нередности с убсидията си би трябвало да върне единствено друга къща за посетители в Гургулят , която съгласно информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.
 Къщата за посетители в
Къщата за посетители в " Лясковец " била изцяло изрядна

Експертите от МЗХГ не установили нарушавания

По остарелия програмен интервал 2007-2013 година са издигнати 746 къщи за посетители . Те са финансират с до 200 000 евро. По данни на Министерството междинното финансиране е към 135 000 евро.

Скандалът към този момент коства оставката на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев, който бе упрекнат в корист с евросредства при създаване на къща за посетители в местността " Чинар куши ", землището на гр. Сандански на стойност 391 160 лв..

Информация, че телефонът й е на уеб страницата за контакти с къща за посетители пък докара до отстраняването и на мотив за на зам.-директора на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова.

Миналата седмица от ДФЗ увериха, че глобите след заплащане за открити нарушавания при плана по Програмата за развиване на селските региони не се анулират и ще се заплащат от нарушителите , откакто Върховен административен съд анулира наредбата с претекста, че шефът на Държавния фонд няма по конституция пълномощията да разписва такава методика, защото не е овластен за сходна нормотворческа активност. Върховен административен съд постановява, че методиката за установяване на наказания след заплащане е оскъдна.
 Десислава Танева предизвести за инспекции на 14 плана за басейни и джакузита
Десислава Танева предизвести за инспекции на 14 плана за басейни и джакузита

Кандидатстват за спомагателни действия към къщите за гости
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР