Още два градуса средно към температурата на планетата и тя

...
Още два градуса средно към температурата на планетата и тя
Коментари Харесай

ООН: 2 градуса по Целзий остават до превръщането на Земята в пустиня

Още два градуса приблизително към температурата на планетата и тя ще се трансформира в пустиня. Зловещата вест не е плод на пророци и гадатели, на плод на напъните на 103 учени от 50 страни. След няколкогодишни проучвания те са дали отчет със заключенията и проучванията си на Организация на обединените нации. Световната организация разгласи смайващите заключения на 8 август.
В отчета се споделя, че популацията на Земята нараства, нараства и потреблението на ресурсите на планетата, които се изчерпват от ден на ден. Това в последна сметка ще докара до цялостна злополука. Земната повърхнина, подобаваща за човешка приложимост, не е неограничена. Във връзка с ускоряването на климатичните промени на планетата човечеството го чака тъмно бъдеще, което апетит и мор за множеството хора на Земята.

Междуправителственият комитет на Организация на обединените нации по изменението на климата (IPCC) разгласява своя отчет, с цел да се вземат незабавни ограничения да не се стигне до съдбовните прогнози. Фокусът на експертната група е бил негативното влияние на изменението на климата върху почвите и горите, които под това въздействие, от своя страна, сами по себе си предизвикват климатични промени.

Според специалистите, в случай че междинната световна температура се увеличи с повече от 2 градуса по Целзий, плодородните земи ще се трансфорат в пустини, инфраструктурата, построена в региона на целогодишен мраз и сняг, ще бъде унищожена, а сушите и рисковите метеорологични събития ще застрашат развъждането и производството на храна. Тази стойност от 2 градуса по Целзий е максимумът, избран в съглашението на участниците на срещата на върха по въпросите на климата в Париж. Участниците се ангажираха да понижат излъчванията на парникови газове, потреблението на въглища, петрол и природен газ, както и да стартира бърз преход към екологично чисти енергийни източници. Процесът обаче се забавя, а доста страни не вършат нужното, с цел да оказват помощ на природата, се споделя още в отчета на Организация на обединените нации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР