Още до края на тази година Южна Корея може да

...
Още до края на тази година Южна Корея може да
Коментари Харесай

Южна Корея на път да влезе в десетката на страните с най-голям БВП

Още до края на тази година Южна Корея може да заеме девето място в международния рейтинг на страните по размер на брутния вътрешен артикул (БВП), осведоми телевизионният канал Кей Би Ес, базирайки се на данни от отчет на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). В изискванията на международна двойна рецесия, номиналният Брутният вътрешен продукт на страната ще се свие с 1,8 % и в края на годината ще бъде почти 1,54 трилиона $, сочат прогнозите.

Докато предходната година Южна Корея заемаше 12-о място в света по размер на Брутният вътрешен продукт, в този момент е на път да изпревари Бразилия, Канада и Русия, отбелязва ТАСС.
Прогозите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз сочат, че тази година канадската стопанска система ще се свие със 7,5 %, съветската с 14,1 %, а бразилската - с 3,9 %.

Съединени американски щати не престават да оглавяват листата макар спада на номиналния Брутният вътрешен продукт с 5,7 %, написа Българска телеграфна агенция. Най-вероятно  на второ място да бъде Китай, следван от Япония, Германия, Индия, Англия, Франция и Италия, предвиждат специалистите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР