Още днес екипи на Агенцията за социално подпомагане започват посещения

...
Още днес екипи на Агенцията за социално подпомагане започват посещения
Коментари Харесай

Социалните работници започват посещения за подкрепа на пострадали от наводнението в община Царево

Още през днешния ден екипи на Агенцията за обществено подкрепяне стартират визити в засегнатите от наводнението в община Царево обитаеми места, с цел да окажат оптимално бързо поддръжка на потърпевшите хора. Първоначално ще бъдат посетени селата Кости, Варвара и Лозенец и град Ахтопол, които са налични сега. Организацията беше основана по време на среща на заместник-министър Гинка Машова с представители на дирекция " Социално подкрепяне " Царево и Регионална дирекция " Социално подкрепяне " Бургас., осведомиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Социалните служащи ще осведомят хората за всички благоприятни условия за обществена, финансова, психическа и здравна поддръжка. Те ще им спомагат за попълване на заявки за еднократна помощ до 1512 лева за покриване на разноски за жизненоважни потребности като храна, вода и медикаменти. Ще бъде основана организация за оптимално бързото й разпределяне на фамилиите, които дават отговор на нормативните условия за това.

Посещенията в останалите наранени обитаеми места ще стартират от петък, когато приключат дейностите по почистване на инфраструктурата и откакто обществените служби получат информация от спешния щаб в община Царево за потърпевшите фамилии и парцели.

Екипите на АСП ще останат на терен и през почивните дни. В засегнатия район ще бъдат командировани чиновници и от други дирекции " Социално подкрепяне " от област Бургас.

По-рано денем заместник-министър Машова организира среща с кмета на община Царево Георги Лапчев и го срещна с всички благоприятни условия за поддръжка от страна на Агенцията за обществено подкрепяне и Агенцията по заетостта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР