Още днес да започне асфалтирането на разрушените от пороя улици

...
Още днес да започне асфалтирането на разрушените от пороя улици
Коментари Харесай

Премиерът разпореди веднага да започне асфалтирането на разрушените от дъжда улици

Още през днешния ден да стартира асфалтирането на разрушените от пороя улици в Дупница и в Мизия. Това разпореди министър председателят Бойко Борисов на министрите на районното развиване и на вътрешните работи.

След това предписание министърът на районното развиване Николай Нанков посочи, че още от сутринта работят над 20 леки и тежки машини, които разчистват калта и тинята в горната част на Мизия.
Нивото на язовир „ Рогозен 1 ” е спаднало В същото време в Мизия хора се готвят да напущат града
„ Преди да стартираме, Нанков, да отидете да видите с Радев по Мизия, по Дупница тези улици, които ги дават разрушените, да възложите на кметовете през днешния ден още да стартират да асфалтират. Улиците, където живеят хората в тези градове и села, където мина наводнението и ги отнесе, и ги демонстрират по малкия екран, незабавно кметовете да възложат да ги оправят, и от Фонда за подкрепяне по-късно ще им оправите парите, само че не първо да аплайват, да мине един месец, до момента в който минат комисии, второ, трето. Веднага да възложат да ги приведат в ред”, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Министърът на вътрешните работи изясни, че екипи от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” към този момент са на засегнатите места, където вършат огледи, с цел да може се получи допустимо най-обективна оценка и да стартира възобновяване на най-засегнатите къщи и региони.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР