Още девет български граждани и членове на техните семейства бяха

...
Още девет български граждани и членове на техните семейства бяха
Коментари Харесай

Още 9 българи и членове на техните семейства са евакуирани от Газа

Още девет български жители и членове на техните фамилии бяха изведени сполучливо от Ивицата Газа и към този момент са в сигурност в Кайро. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във Facebook.

" Благодаря за координираните старания на Министерство на външните работи, дипломатическите представителства на страната ни в Кайро, Рамалла и Тел Авив и дирекция „ Ситуационен център “. Предстоят следващи дейности за прибирането им в България. Продължават напъните ни за подкрепяне на всички потърсили подпомагане български жители.

На страницата на министерство на външните работи mfa.bg е разполагаем банер, даващ достъп до непрекъснато актуализиращата се информация за оказване на подпомагане на сънародниците ни в потребност ", написа още Габриел.

Данни могат да бъдат изпращани и по електронен път на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected] и на телефони: +359 2 948 24 04, +359 2 971 38 56.

В началото на ноември на граничния пункт „ Рафах “ български жители бяха посрещнати от български дипломатически чиновници в Египет и бяха превозени до Кайро.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР