Още четирима души са дали положителни проби за COVID-19 в

...
Още четирима души са дали положителни проби за COVID-19 в
Коментари Харесай

РЗИ-София: Още четирима са с COVID-19 в редиците на БСП

Още четирима души са дали позитивни проби за COVID-19 в редиците на Българска социалистическа партия. Членовете на партията бяха подложени на всеобщо тестване, откакто стана ясно, че депутатът Янаки Стоилов е инфектиран.
Това съобщи доктор Данчо Пенчев, началник на РЗИ София пред Нова тв.

В понеделник бе открита и още една позитивна проба - тази на зам.-председателя на столичния Общински съвет и дълготраен консултант от Българска социалистическа партия Милка Христова.

Така общо инфектираните депутати от левицата станаха 6.

" Трябва да се научим да живеем с вируса, единствено че сякаш българинът почна да живее с мисълта, че вирусът изчезна. ", сподели още той.

Според доктор Пенчев, всяка наложена мярка се постанова с концепцията да даде някакъв резултат, само че с махането ѝ се усилват някои отрицателни трендове. На въпрос дали не наподобява по този начин, че стопанската система излиза на напред във времето, пред здравето, отговорът беше, че той дава отговор за София, а за цялата страна е политическо решение.

" В никакъв случай не се слага на напред във времето стопанската система ", акцентира въпреки всичко Пенчев.

" Българинът спря да се опасява и не помни посланието за трите " Д " – стерилизация, дисциплинираност и отдалеченост ", разяснява Пенчев.

" Има нова специфичност в протичането на болестта. Положителните проби са на хора без признаци или с доста леко изявена клиника. Случаите посочваха едно позитивно развиване към бързо изцеление, само че пък инфектираните оставаха вирусоносители”, изясни доктор Пенчев.

Според него ограниченията в страната изрично не се неглижират. За образец той даде заповедта на министър Ананиев от 00:00 часа тази нощ, която показва, че маските стават още веднъж наложителни на закрито.

Д-р Пенчев посочи, че динамичността на болестта допуска и особености в реакцията за ограничение на болестта.

Що се отнася до PCR тестванията и кой би трябвало да ги заплаща, Пенчев отговори, че се създава механизъм кой ще предстои на тестване.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР