Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в рамките на

...
Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в рамките на
Коментари Харесай

Още 4 кораба със зърно са отплавали от Украйна

Още четири кораба са напуснали украинските пристанища в границите на съглашението за експорт на зърно, подписано в Истанбул на 22 юли, заяви през днешния ден турското министерство на защитата, представено от Анадолската организация.

Два кораба са отплавали от украинското пристанище Черноморск, а другите - от пристанищата Одеса и Южни, заяви министерството в Туитър. То добави, че един транспортен съд, приближаващ от Украйна, и пет други, отиващи за Украйна, също ще бъдат инспектирани в северната част на Истанбул, предава Българска телеграфна агенция.

Миналия месец Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха съглашение за обновяване на износа на зърно от украинските черноморски пристанища Южни, Черноморск и Одеса, който беше спрян заради руско-украинската война, продължаваща към този момент шести месец.

В Истанбул беше основан взаимен координационен център с присъединяване на чиновници от трите страни и Организация на обединените нации, който да управлява доставките.

Министърът на защитата Хулуси Акар съобщи през вчерашния ден, че след сключването на съглашението са отплавали 51 кораба, като 27 от тях са тръгнали от Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР