Още близо 50 млн. лева ще ни струва европредседателството. Правителството

...
Още близо 50 млн. лева ще ни струва европредседателството. Правителството
Коментари Харесай

Европредседателството ще ни струва още 50 милиона


Още близо 50 млн. лв. ще ни коства европредседателството. Правителството утвърди спомагателни разноски и прехвърляния в размер на 49 007 600 за застраховане на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през първите 6 месеца на 2018 година Средствата са планувани в централния бюджет.

От утвърдените разноски 48.7286 млн. лева са разпределени по бюджетите на първостепенните разпоредители за действия по провеждането на българското председателство, а 279 000 – по бюджетите на общини за утвърдените им планове за начинания, свързани с районното измерение на председателството.

Основната част от дейностите са свързани с обезпечаването на събитията от календара на Българското председателство, които ще се проведат в страната, както и за образуване на събития зад граница, за културната стратегия, за обезпечаване на медийно покритие, изявления и реклама на събитията, за заплащания по към този момент подписаните през 2017 година контракти с реализатори за обезпечаване на обособените посоки на подготовката – хотелско настаняване, храна, превоз, превод, активност на доброволците, действие на акредитационната система и др.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР