Още автобуси с евакуирани от Украйна хора пристигнаха на границата

...
Още автобуси с евакуирани от Украйна хора пристигнаха на границата
Коментари Харесай

Успяха да евакуират още няколко автобуса от Украйна, бежанците вече са в България

Още рейсове с евакуирани от Украйна хора дойдоха на границата ни с Румъния при село Дуранкулак към 6 ч. тази заран. Около 190 души, измежду които българи, украинци, германци и македонци, дойдоха у нас от Украйна.

" Много сме Щастливи, пътуването беше дълго, само че сме радостни, че сме на българска земя ". Това споделиха евакуираните.

Предполагаше се, че рейсовете би трябвало да дойдат нощес към 21 часа, само че поради влошени метеорологични условия в Румъния, те закъсняха.

Пред медиите външният ни министър Теодора Генчовска означи, че Министерство на външните работи е направило всичко допустимо за извеждането на сънародниците ни от Киев, което се е случило със съдействието на българските служби за сигурност. По думите ѝ външно министерство и Областна администрация на Варна са основали организация по настаняването на пристигналите от Киев наши сънародници и непознати жители в хотели в морската столица.

Ситуационният център на външно министерство продължава да оказва помощ на искащи български жители да изоставен Украйна, означи още министър Генчовска.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР