Още 68 българи ще бъдат докарани от Израел с правителствения

...
Още 68 българи ще бъдат докарани от Израел с правителствения
Коментари Харесай

Правителството подготвя нов полет за евакуацията на 68 българи от Израел

Още 68 българи ще бъдат докарани от Израел с държавния аероплан. Това съобщи вицепремиерът и министърът на външните работи Мария Габриел, съобщи кореспондент на “Фокус ".

Габриел разгласи, че още през вчерашния ден е бил образуван спешен щаб към Министерството на външните работи, който е имал една единствена цел - извеждането на нашите сънародници от Израел.

Относно втория полет тя изясни, че към този момент се приготвят детайлите: “Веднага след брифинга с министъра на превоза и на равнище държавно управление ще би трябвало да вземем решението на равнище държавно управление за детайлите на този полет, само че не забравяйте, че имаме нова обстановка - те са в положение на война ", акцентира вицепремиерът.

“С полета идват 92-ма българи и 1 хърватин ", съобщи Габриел.

Тя благодари на българската дипломатическа работа в израелската страна.

Министърът на превоза изясни, че летището в Тел Авив работи при изключителна обстановка, а това забавя процеса на евакуирани: “От сутринта имаме над 50 диалога, провеждани с тяхната авиационна организация по сигурността - най-после полетът беше заявен като дипломатически, което в действителност беше разковничето, с цел да се реализира поради обстановката ", добави той.

“Очакваме второто позволение за полет, което би трябвало да се удостовери от израелските управляващи. Това е развой, който не зависи от нас ", сподели още Гвоздейков.

Припомняме, че първият държавен аероплан към този момент кацна у нас .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР