Още 67 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания

...
Още 67 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания
Коментари Харесай

Българската Коледа подпомогна още 67 деца

Още 67 деца са подкрепени в границите на благотворителната акция на президента " Българската Коледа ". Експертният съвет към самодейността утвърди постъпилите молби за помощ въз основата на приложените към документите на всяко дете настоящи медицински документи и изразените мнения от лекуващи лекари. Дарените средства на 67-те деца са на обща стойност 86 072 лева

От началото на новото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа " са дарени общо 530 143 лева за 314 деца с разнообразни болести - ендокринологични, нефрологични, неврологични и други

Седемнадесетото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа ", което започва през месец декември 2019 година и ще продължи до 30 ноември 2020 година е с фокус " Да дарим бъдеще на болните деца ".

Инициативата протяга ръка за поредна година към всички деца с разнообразни болести, положения и увреждания, които се нуждаят от средства за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация. Заявления за подкрепяне на деца със средства от благотворителната самодейност " Българската Коледа " се одобряват целогодишно.

Кампания 2019/20 си сложи за цел и да обезпечи високотехнологична инсталация за прецизна диагностика , лекуване и рехабилитация в академични и многопрофилни лечебни заведения, които имат построени пълномощия и ясна тактика за възстановяване на грижата за детското здраве.

Във връзка с осъществяване на задачите на Кампания 2019/2020, ще бъде открита процедура за възлагане на социална поръчка за доставка на здравна инсталация, финансирана със средства от " Българската Коледа ".

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за реализиране на лекуване или рехабилитация, може да подаде молба за подкрепяне. На уеб страницата на " Българската Коледа " е оповестен редът за кандидатстване и документите, които родителите би трябвало да попълнят и изпратят на посочения адрес - http://www.bgkoleda.bg/red-na-kandidatstvane

Повече информация за дейностите по подпомагането на деца и лечебни заведения със средства от благотворителната самодейност е на уеб страницата www.bgkoleda.bg, както и на www.president.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР