Още 613 души са били спасени в Гибралтарския проток днес,

...
Още 613 души са били спасени в Гибралтарския проток днес,
Коментари Харесай

Над 600 мигранти са спасени за ден в морето край Испания

Още 613 души са били избавени в Гибралтарския пролив през днешния ден, до момента в който се опитвали да стигнат до Европа от Северна Африка, оповестиха испанските управляващи, представени от Асошиейтед прес.

С това общият брой на избавените от испанските управляващи мигранти за последните три дни надвиши 1400 души. Хубавото време в региона през последните дни очевидно подтиква повече незаконни мигранти да подхващат рискованото пътешестване през Средиземно море. В предходните два дни бяха избавени 800 мигранти.

Само през днешния ден Морската избавителна работа на Испания е съумяла да извади живи от морето 377 души от 18 лодки в Гибралтарския пролив, и още 236 от други три лодки в морето на изток от протока.

Същевременно испанският министър на икономическото развиване Хосе Луис Абалос изключи разновидността Испания да одобри кораба "Лайфлайн ", пренасящ над 200 мигранти, който се намира в Средиземно море и който Италия и Малта отхвърлиха да одобряват, съобщи ДПА.

Министърът съобщи в изявление за радио "Кадена сер ", че Испания не може да се трансформира в "морска избавителна организация на цяла Европа ". Той съобщи, че страната му "не може сама да поема тази отговорност ".

Няколко испански пристанища, измежду които Барселона и Валенсия, предложиха да одобряват кораба. По-рано този месец във Валенсия дебаркира корабът със стотици мигранти "Акуариус ", откакто Италия и Малка отхвърлиха да го одобряват.

Днес Националният статистически институт на Испания заяви, че популацията на страната е записало през 2017 година втора поредна година на демографски приръст поради имиграцията, съобщи Ройтерс.

В интервалът 2012 година - 2015 година имаше трайна наклонност към демографски спад, най-много поради тежката икономическа обстановка в страната.

Към 1 януари 2018 година популацията на Испания е достигнало 46,66 млн. души - със 132 263 души повече, в сравнение с предходната година. Този растеж се дължи най-много на чистия приток на мигранти, защото за 2017 година броят на умрелите в Испания е повишен с 3,2 %, а на ражданията е понижен с 4,5 % по данни на института.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР