Още 53 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания

...
Още 53 деца са подпомогнати в рамките на благотворителната кампания
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ подпомогна още 53 деца за осъществяване на медикаментозна терапия и рехабилитация


Още 53 деца са подкрепени в границите на благотворителната акция „ Българската Коледа “. Средствата, отпуснати за реализиране на тяхната медикаментозна терапия и рехабилитация , са на обща стойност 62 471 лева

Заявленията за подкрепяне на тези деца , постъпили до края на февруари, са прегледани от Експертния съвет към „ Българската Коледа “. На базата на приложените към документите на всяко дете настоящи медицински документи и изразените мнения от лекуващи лекари, съветът направи предложение за подкрепяне на нуждаещите се от поддръжка деца.  За реализиране на спомагателна профилирана рехабилитация са подкрепени деца с Детска церебрална парализа, Епилепсия и Хидроцефалия, Аутизъм, вродени аномалии и увреждания.  Подпомогнатите деца за медикаментозна терапия страдат от ендокринологични и нефрологични болести.

От началото на осемнадесетото издание на благотворителната самодейност „ Българската Коледа “ са дарени общо 465 500 лева на 246 деца.

Дарителската активност на благотворителната самодейност продължава. Заявления за подкрепяне на деца със средства от „ Българската Коледа “ се одобряват целогодишно.

Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за реализиране на лекуване или рехабилитация , може да подаде молба за подкрепяне. На уеб страницата на „ Българската Коледа “ е оповестен редът за кандидатстване и документите, които родителите би трябвало да попълнят и изпратят на посочения адрес. Публикувани са и Правилата за набиране и систематизиране на средства та от благотворителната самодейност на Президента на Република България " Българската Коледа ".

Повече информация за благотворителната самодейност, реда за кандидатстване, както и за методите, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на сайта .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР