Още 5,7 милиарда евро и сто критични дни за кабинета

...
Още 5,7 милиарда евро и сто критични дни за кабинета
Коментари Харесай

Еврогрупата даде зелена светлина за още 5,7 млрд. евро за Гърция

" Още 5,7 милиарда евро и 100 сериозни дни за кабинета Ципрас " - под това заглавие гръцкото икономическо издание " Нафтемборики " осведоми за състоялата се нощес среща на Еврогрупата, на която финансовите министри от еврозоната взеха решение да дават на Гърция през втората половина на този месец транша от контрактуваните заеми.

Пред публицисти ръководителят на Еврогрупата Марио Сентено споделил, че през април на дневен ред ще се сложи и въпросът за облекчение на гръцкия дълг.

Еврокомисарят по икономическите и финансов въпроси Пиер Московиси изразил удовлетворение от договарянията на Гърция с нейните кредитори, само че предпуредил, че за държавното управление в Атина предстоят 100 сериозни дни преди срещата на Еврогрупата на 21 април, на която би трябвало да бъдат взети решенията за позитивното завършване на избавителната стратегия за страната още това лято.

В. " Катимерини " бие паника, че срокът до края на програмата е много къс, защото Гърция би трябвало да извърши още 88 предписани ограничения от кредиторите.

Вестникът не изключва, че макар оптимизма в идващите три месеца държавното управление в Атина ще е подложена на мощен напън от страна на институциите за ускорено осъществяване на изисканите от него ограничения за икономии.

Като друго предизвикателство пред ръководещата коалиция се показва и поетия от нея ангажимент пред кредиторите до Великден да им показа план за развиване на стопанската система и за стъпките, които Гърция ще предприеме откакто излезе от строгия надзор на институциите.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР