Още 359 000 щадящи теста за коронавирус пристигнаха в базата

...
Още 359 000 щадящи теста за коронавирус пристигнаха в базата
Коментари Харесай

Пращат още тестове за учениците - стигат за 2 седмици напред...

Още 359 000 щадящи теста за ковид дойдоха в базата на БЧК в Лозен. С тях се подсигурява присъствено образование на начален стадий в цялата страна за две седмици напред, оповестиха от МОН.

В 12-те области, които първи започнаха връщането, ще се употребява същият вид тест като преди - при който се събира слюнка в пликче. Днес РУО в София-град към този момент е получило 120 000 от тях. Други 120 000 отпътуват за Благоевргад, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Смолян, Варна, Габрово, Добрич, Кюстендил, Пазарджик.

За почналите тестването през вчерашния ден и през днешния ден, измежду които е и Пловдивска област, има 119 000 теста от типа с фунийки.

В момента на учебните заведения в Пловдивска област са раздадени тестванията, нужни единствено за тази седмица - т.е. и за проучването в четвъртък. Регионалното ръководство на образованието обаче има налични количества и за понеделник. Планът бе те да бъдат разпределени в петък - по първичната система с училища-координатори. Възможно е дружно с тях из региона да поемат и още бройки от новите доставки, в случай че дойдат до тогава.

До момента МОН е получило общо 766 000 теста за възпитаници.

Очакват се още 1,1 млн. бройки по втората социална поръчка на Министерство на здравеопазването. При последващи доставки МОН ще направи график за връщане в училще на 5., 6., 7. и 12. клас.

Снимка: Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР