Още 346 786 заразени с новия коронавирус (COVID-19) са били

...
Още 346 786 заразени с новия коронавирус (COVID-19) са били
Коментари Харесай

Индия не спира да чупи черни COVID рекорди, болниците се молят за кислород

Още 346 786 инфектирани с новия ковид (COVID-19) са били регистрирани през последното денонощие в Индия , заяви министерството на опазването на здравето на страната, като това е нов международен връх за трети следващ ден , до момента в който претрупаните лечебни заведения в гъсто обитаемата страна молеха за доставки на О2 , осведоми " Франс прес ".

Индия е в хватката на вилнеещата втора вълна на пандемията, достигайки смъртност от една Covid-19 жертва на всеки по-малко от четири минути в Делхи , до момента в който недофинансираната здравна система на столицата изнемогва.
 Коронавирус: Индия с нов международен връх за инфектирани в границите на 24 часа
Коронавирус: Индия с нов международен връх за инфектирани в границите на 24 часа

332 730 души са дали позитивна проба за заразяване с ковид

Правителството употребява военни самолети и влакове, с цел да достави О2 от далечните краища на страната до Делхи. Телевизията сподели камион с О2, идващ в болничното заведение Батра в Делхи, откакто тя излезе със вик за помощ, в който се споделя, че са останали 90 минути О2 за 260 пациенти.

" Моля, помогнете ни да получим О2, тук ще има покруса ", моли основният министър на Делхи Арвинд Кейривал към премиера Нарендра Моди.

Кризата се усеща и в други елементи на страната, като няколко лечебни заведения сигнализират, че нямат медицински О2 . Местните медии оповестяват за нови случаи на умиращи хора в градовете Джайпур и Амритсар поради липса на О2.
 Министерство на външните работи ни предизвестява да не вървим в Индия
Министерство на външните работи ни предизвестява да не вървим в Индия

Нивото на риск е нараснало на V степен

В четвъртък Индия надмина върха на Съединени американски щати от 297 430 инфектирани в границите на 24 часа, което я трансформира в световен епицентър на пандемия, която отслабва в доста други страни. Индийското държавно управление заявява, че е победило ковид през февруари, когато новозаразените бяха невиждано малко от началото на епидемията в страната.

Още 2 624 души са умряли през последните 24 часа в Индия, което е най-високият брой жертви в границите на денонощие за страната от началото на епидемията. Крематориумите в Делхи споделиха, че са цялостни и помолиха скърбящите фамилии да изчакат .

Страната с към 1,3 милиарда души население е записала от началото на епидемията общо 16,6 млн. инфектирани, от които са умряли 189 544 души .
 13 заболели от COVID-19 починаха при пожар в болница в Индия
13 заболели от COVID-19 починаха при пожар в болница в Индия

Поредна покруса в болница в Индия

Здравни специалисти подчертаха, че Индия е станала самодоволна през зимата, когато новозаразените бяха към 10 000 дневно и изглеждаше да са под надзор, премахвайки рестриктивните мерки, което разреши възобновяването на огромните събирания.

Други споделят, че това може да е и по-опасен вид на вируса , който се движи през втората най-населена страна в света, където хората живеят в непосредствена непосредственост, постоянно шестима в стая .

" Въпреки че самодоволството в спазването на маските и физическото разграничаване може да е изиграло роля, наподобява все по-вероятно тази втора вълна да е подхранвана от доста по-вирулентен вариант ", написа Викрам Пател, професор по световно здраве в Харвардското здравно учебно заведение, в Indian Express.

Директорът на Световната здравна организация (СЗО) за изключителните обстановки Майк Райън сподели, че намаляването на предаването на болестта в Индия ще бъде " доста сложна задача ", само че държавното управление работело върху ограничението на смесването сред хората, което съгласно него е от значително значение.
 Индия с световен връх - близо 315 000 инфектирани за денонощие
Индия с световен връх - близо 315 000 инфектирани за денонощие

Преди това международният връх за най-вече нови случаи на ковид в страна за денонощие бе в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР