Още 30 нови електробуси ще се движат в градския транспорт

...
Още 30 нови електробуси ще се движат в градския транспорт
Коментари Харесай

Продължава подмяната на дизелови автобуси с електробуси в София

Още 30 нови електробуси ще се движат в градския превоз на София.

Продължаваме да обновяваме преносимият състав на градския превоз. С новите 30 електробуси в " Столичен електротранспорт " ще имаме 45. Това сподели през днешния ден заместник-кметът по направление превоз на Столична община Кристиан Кръстев, който участва на стартирането на първите електробуси по контракт за доставка на общо 30 нови транспортни средства и 10 зарядни станции.

От през днешния ден 8 нови електробуса се пускат в придвижване по автобусна линия № 6 „ Автостанция „ Гео Милев " - с. Герман и краткотрайната линия № Е20Т, която замества трамвай линия № 20 за времето на ремонта.

С доставените 30 нови електробуса в идващите месеци ще възобновим линии №60, 74 и 73. С тях електробусите на градския превоз стават 65, а в процедура за доставка са още 52.

Доставката на новите електробуси е част от програмата на кмета Йорданка Фандъкова за рационализация на градския превоз в София, която се осъществя през последните години. С модернизирането на транспортни средства се усъвършенства градския превоз, както и качеството на атмосферния въздух.

Ще имаме 117 чисто нови електробуса в придвижване. Работим от дълго време върху маршрутите на бъдещия довеждащ превоз, за който ще се употребяват новите транспортни средства, уточни също Кръстев.

Новите електробуси са климатизирани, разполагат с видеонаблюдение, със зарядни устройства за мобилни телефони. Те са нископодови, имат рампа за трудноподвижни хора и за майки с детски колички. Електробусите употребяват актуалните бързозарядни технологии, основани на ултракондензатори, което им разрешава да зареждат на крайните спирки в границите на 5-6 минути, да улавят сила при прекъсване и да я оползотворяват.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР