Още 200 украински предприятия са се преместили в региона на

...
Още 200 украински предприятия са се преместили в региона на
Коментари Харесай

Още 200 украински фирми преместиха бизнеса си в западната част на страната

Още 200 украински предприятия са се преместили в района на Лвов, като част от Правителствената стратегия за миграция на бизнеса. От тях 144 към този момент работят, заяви заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Кирило Тимошенко, представен от Ukrinform.

„ Икономиката би трябвало да работи. Ние поставяме доста старания, с цел да осигурим оптималната държавна поддръжка на украинския бизнес. Една от задачите ни е преместването на бизнеса в Западна Украйна “, означи Тимошенко.

По думите му множеството предприятия, преместени в Лвовска област, са от леката и хранително-вкусовата индустрия, машиностроенето и металообработването.

Заедно с началника на районната военна администрация на Лвов Тимошенко посети две преместени предприятия - MatroLuxe и Pozhmashyna.

Pozhmashyna е единственият украински производител на огромно профилирано противопожарно съоръжение. Предприятието идва от Чернигов. Една трета от индустриалните мощности на компанията бяха евакуирани. Сега те възнамеряват да създават селскостопанска техника и да сглобяват пожарни коли.

MatroLuxe е профилирана в производството на ортопедични матраци. Компанията се реалокира от град Днепър и чака да сътвори към 200 работни места.

Правителствената стратегия за пренасяне на бизнеса има за цел да подкрепи миграцията на индустриални мощности от региони на дейни бойни дейности в Западна Украйна. Към септември към 500 предприятия към този момент са се преместили в района на Закарпатия и 100 предприятия в региона на Черновци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР