Още 134 км второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа ще

...
Още 134 км второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа ще
Коментари Харесай

Осигурени са средства за ремонта на околовръстния път на Оряхово

Още 134 км второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа ще се финансира със спестения финансов запас и обезпечените в допълнение 40 млн. лева от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Проектите са в листата с пътни сектори, които се нуждаят от главен ремонт, още от стартирането на оперативната стратегия през 2015 година, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ".
С предоставения спомагателен запас ще се финансира рехабилитацията на шест прави в страната, измежду които е "Обход Оряхово – път II-11 Мизия - Оряхово - Крушовене ", с дължина 8.76 км.
Увеличеният размер на средствата и спестения финансов запас дава опция да бъдат рехабилитирани 6 прави от приоритизирания лист на АПИ, с което ще се усъвършенства пътната инфраструктура в регионитe.
Общата дължина на пътищата в приоритизирания лист на АПИ е 664 км.
Предоставянето на спомагателен запас е след решение на Комитета за наблюдаване на районната стратегия, с което размерът на безвъзмездната финансова помощ по процедура „ Регионални пътища “ е повишен с 40 млн. лв.. Целта на тази процедура е да бъде усъвършенствана свързаността и достъпността до TEN-T мрежата за товари и пасажери посредством строителство, реорганизация и рехабилитация на първокласни, второкласни и третокласни пътища.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР