Още 10 дни могат да се изпращат снимки за участие

...
Още 10 дни могат да се изпращат снимки за участие
Коментари Харесай

180 снимки до момента за конкурса на МРРБ „Моят град е моята крепост“

Още 10 дни могат да се изпращат фотоси за присъединяване в самодейността

180 фотоси са получени досега в границите на самодейността „ Покажи по какъв начин обновяваме родното ти място ", част от образователно-патриотичната акция на Министерството на районното развиване и благоустройството „ Моят град е моята цитадела ". Конкурсът цели да подтиква жителите да покажат и разпространяват със фотоси плановете, с които се обновяват огромните общински центрове и обекти на културната, туристическата, просветителната, обществената, здравната и пътна инфраструктура, по какъв начин се развиват градовете с вложенията по Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 година, както и с предходните планове, осъществени по ръководените от Министерство на регионалното развитие европрограми.

Най-активни към днешна дата са жителите на София, Благоевград, Ловеч, Стара Загора, Враца, Добрич, Монтана, Петрич, Габрово и Мездра. Участниците в състезанието са изпратили най-вече фрагменти на актуализирани паркови и централни зони, санирани блокове, детски площадки, образователни заведения и детски градини, обновените здания на пожарните служби, обществени жилища. Има и фотографии на исторически местности и реставрирани замъци.



Само 10 дни остават до приключване на крайния период - 30 септември, в който към момента може да се изпращат фотоси за включване в конкуренцията. Те се одобряват на имейл: [email protected], съпроводени с име на създателя, телефон за връзка и къса информация с какво го впечатлява този план и с какво способства за града.

Най-добрите фрагменти и посланията към тях ще бъдат включени в календар за 2020 година, планувани са и атрактивни награди.

Така всеки има опция да поддържа родния си град, като покаже актуализирани паркове и площади, междублокови пространства, детски градини, учебни заведения, жилищни и публични здания, спортни площадки и центрове, рехабилитирани пътища, културни и туристически обекти, реновирани здравни заведения, публичен превоз и внедрени интелигентни решения за ръководство на обитаемоте места.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР