Осемте джуджета и Нотариуса очевидно са двете най-важни и влиятелни

...
Осемте джуджета и Нотариуса очевидно са двете най-важни и влиятелни
Коментари Харесай

АКФ: Осемте джуджета и Нотариуса са двете най-важни схеми в съдебната система

" Осемте джуджета " и " Нотариуса " явно са двете най-важни и авторитетни схеми, оставени да се развиват години наред в правосъдната система. Има извънредно огромна мрежа от зависимости. Сега обаче следствието наподобява на комплицирана хирургична интервенция. Комисията за следствие става неуправляваема и е мъчно да бъде спряно безредното разпространяване на информация. Това сподели Николай Стайков от Aнтикорупционния фонд в ефира на предаванвето  " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Според него комисията става " витрина на превзетото правораздаване ".

" Всеки един отвод от кряскане за чуване е с капацитет да се трансформира в голям политически скандал. Парламентът се пробва да свърши тотално непривична работа. От нея има изгода, само че би трябвало да има и ред. Има заплаха да се трансформира в говорилня, да бъде залята с номера на преписки и свидетелества на разнообразни хора. Така в никакъв случай няма да стигнем до изясняване на обективната истина. Групите на въздействие би трябвало да се изсветлят. Ако има политическа воля, може да се случи ", счита Стайков. 

По думите му Сарафов има тясна обязаност и сигнали против себе си.

" Ако се потвърди, че има общо с изказванията, значи не можем да имаме доверие на някои производства, които са политически сензитивни. Не имам вяра в перестройки, има потребност от съществени кадрови промени. Андрей Янкулов има съвършен стаж за основен прокурор, бих се радвал да бъде определен ", съобщи Стайков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР