Осемте джуджета е магистратско заведение, където са се събирали колеги,

...
Осемте джуджета е магистратско заведение, където са се събирали колеги,
Коментари Харесай

Цитат на деня: "Осемте джуджета" беше магистратско заведение

" Осемте джуджета " е магистратско заведение, където са се събирали сътрудници, магистрати. Там наоколо е районния съд, районна прокуратура. Място, където човек може да отиде да се види с някой. И в случай че някой ми каже " Ела да се забележим там ", аз нямаше да му кажа " Не, няма, тъй като е рисково ". То стана токсично към сегашния миг... "

Това сподели в неделя (4 юни) шефът на Националната следствена работа и зам. основен прокурор Борислав Сарафов. Той разяснява, че в този момент осъзнава какъв брой е токсично, само че то е станало такова след следствието на Антикорупционния фонд през 2020г. за схеми на някогашния следовател Петьо Петров - Пепи Еврото.

Сарафов също удостоверява, че там са ходили доста магистрати. Самият той в отговор на въпрос, уточни, че е бил " пет-шест-седем пъти ". " Може би два пъти " се е срещал в ресторант " Осемте джуджета " с основния прокурор Иван Гешев .

Докато разясняваше ресторанта и посетителите, Сарафов сподели, че желае да напомни и " думите на същинския потърпевш от проблема " Осемте джуджета " - Явор Златанов , че са го плашили с Иван Гешев, който е назначен от Пепи Еврото ". И изясни, че Гешев и Петров се познават от доста време. Според него, в Съдебната палата било необятно известно, че Гешев и Петров са " много близки ".

През последната седмица, въпросът " Осемте джуждета " още веднъж притегли освен общественото, само че и вниманието на проверяващите откакто в неделя (28 май) се появиха на среща с Пепи Еврото. Самият той я датира от преди към три години и съобщи, че е направена от частно външно наблюдаване на основния прокурор.

Последва, в която е бил търсен някогашният следовател, а по-късно двама участници от схемата проговориха пред медиите. От една страна за Антикорупционния фонд, в което свърза с " Осемте джуджета " единствено Сарафов и съобщи, че не е виждала Гешев там. От друга - Кристиян Христов, който семейство Петрови по думите преди години са употребявали за разнообразни поръчки - и се опита да даде конференция, само че преди нея и по-късно упрекнат в нелегално подслушване на Петров.

Самият Петров също ще получи обвинявания -, в случай че бъде открит, тъй като беше разгласен за търсене, а Българска национална телевизия заяви в неделя, че по тяхна информация през Турция е отпътувал за Дубай дружно с детето си.

Прочетете още по тематиката:

 И седнали на една маса в И седнали на една маса в " Осемте джуджета "...
 Любена Павлова: Прокурори, следователи и служители на реда бяха на заплата при Петьо Еврото Любена Павлова: Прокурори, следователи и служители на реда бяха на заплата при Петьо Еврото
 Задържаният преди конференция за Задържаният преди конференция за " Осемте джуджета ": Страхувам се за живота си
 Борислав Сарафов: Гешев е остарял другар с Петьо Петров-Еврото Борислав Сарафов: Гешев е остарял другар с Петьо Петров-Еврото
 Прегрупиране или наслада: Гешев може да резервира поста си още най-малко половин година Прегрупиране или наслада: Гешев може да резервира поста си още най-малко половин година
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР