Осемнайсетте бойни танка Леопард 2, обещани от Германия за подпомагане

...
Осемнайсетте бойни танка Леопард 2, обещани от Германия за подпомагане
Коментари Харесай

Германия предаде на Украйна 18 танка Леопард 2

Осемнайсетте бойни танка " Леопард 2 ", обещани от Германия за подкрепяне на Украйна във войната ѝ с Русия, са били предадени на украинската граница, заяви източник на Ройтерс от сферата на сигурността. По този метод той удостовери обява от по-рано през днешния ден на сп. " Шпигел ".

Източникът на Ройтерс сподели още, че с изключение на 18-те танка Киев е получил от Берлин и към 40 бойни машини на пехотата " Мардер ", както и две бронирани ремонтно-евакуационни машини на пехотата.

През януари Германия се съгласи да даде на Украйна танковете " Леопард ", които са считани за едни от най-хубавите в западния боеприпас. С решението бяха преодолени опасенията, които съществуваха преди този момент от даването на Киев на сходна тежка техника, която съгласно Украйна е от извънредно значимо значение за отбиване на съветската инвазия. Москва дефинира стъпката като рискова провокация.

Германия в продължение на няколко седмици обучаваше на полигоните в Мюнстер и Берген в Северна Германия украинските екипажи и военнослужещи, които ще обслужват танковете и машините " Мардер ".

Освен упоменатата бронирана техника от Берлин Украйна е получила и три танка " Леопард ", дарени от Португалия, добави източникът от сферата на сигурността.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР