Осемнадесетгодишен британец, който хвърли 6-годишно французойче миналата година от десетия

...
Осемнадесетгодишен британец, който хвърли 6-годишно французойче миналата година от десетия
Коментари Харесай

Доживотна присъда за тийнейджъра, хвърлил 6-годишно дете от десетия етаж на музей в Лондон

Осемнадесетгодишен британец, който хвърли 6-годишно французойче предходната година от десетия етаж на музея Тейт модърн в Лондон, получи доживотна присъда, съобщи Франс прес. Предстои съдът Олд бейли в Лондон, произнесъл присъдата, да реши дали той да бъде пратен в пандиза или да излежава присъдата си в профилирана болница.

Председателката на съда стимулира решението си за доживотната присъда с това, че Джонти Брейври , който е направил нападението, е рисков и е работил съзнателно. През декември предходната година той се призна за отговорен по обвиняването за опит за ликвидиране .
 

— BBC Breaking News (@BBCBreaking)

Съгласно правосъдното решение младият мъж, който има аутизъм и разстройство на личността, ще би трябвало да излежи 15 години от присъдата, преди да изиска вероятно нейна смяна.

На 4 август 2019 година Джонти Брейври хвърли детето през парапета на платформата за наблюдаване на десетия етаж на фамозния музей за модерно изкуство. Детето прелетя пет етажа, преди да падне върху покрив на петия етаж на музея, 30 метра по-надолу. То получи мозъчен кръвоизлив и голям брой фрактури на гръбначния дирек, краката и ръцете.

" Не знаем дали момченцето ще се възвърне изцяло ", съобщи прокурорката по случая Дийна Хиър.

Нападателят е бил в профилирана институция поради прояви на принудително държание. В месеците преди закононарушението той се подобрил и по тази причина получил позволение да излиза самичък на открито за четири часа.

В деня на нападението той първо се опитал да си купи билет за платформата за наблюдаване на най-високия небостъргач в Обединеното кралство - Шард, само че парите не му стигнали. Тогава се насочил към друга висока постройка Тейт модърн. Качил се на платформата за наблюдаване и там, съгласно очевидци, почнал да се държи необичайно. Той се доближил до французойчето, което се било отдалечило от родителите си за малко. Когато Джонти го сграбчил, бащата на детето първо си помислил, че става дума за смешка, а след това, че имало обезопасяваща мрежа под платформата, преди да осъзнае какво тъкмо се случва. След като хвърлил детето, Джонти се усмихнал необятно и споделил на близките, че е вманиачен. Намиращите се там хора го обкръжили и задържали, само че от самото начало той бил доста спокоен.

В съда Джонти описа, че е чул гласове, които му нареждали да убие или нарани хора . Той декларирал, че не се усеща отговорен, а че отговорни са медицинските и обществените служби, които трябвало да се грижат за него.

Родителите на жертвата, чието име не се оповестява, пък изпратиха декларация до съда, в която споделят, че думите не са задоволителни, с цел да опишат ужаса от дейностите на обвинения. Те допълниха, че не знаят какво ще е бъдещето на детето им и споделиха, че се опасяват, че синът им повече в никакъв случай няма да се довери на никого и ще гледа на всеки като на опасност.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР