Осемнадесет талантливи български деца заслужиха участие във финалния, международен кръг

...
Осемнадесет талантливи български деца заслужиха участие във финалния, международен кръг
Коментари Харесай

Осемнадесет ученици от България заминават за Солун за финал на най-голямото състезание по английски език в света

Осемнадесет надарени български деца заслужиха присъединяване във финалния, интернационален кръг на най-голямото учебно съревнование по британски език в света – „ Kangaroo Global Linguistics “. Той ще се организира в Солун в края на септември при извънредно високи стандарти за оценяване.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на интернационалното съревнование, което в България се провежда от Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България, а 760 от тях минаха сполучливо и на национално равнище. Освен че се класират за финалния кръг в Солун през септември, 18-те финалисти ще бъдат наградени за отличното си показване и на специфична гала по време на най-голямото събитие за учителите по британски език в страната - „ Ден на Кеймбридж “, което ще се организира на 22 април.

„ Вярваме, че проучването на непознати езици е от значително значение за сполучливата реализация на всеки човек, а надпревари като „ Kangaroo Global Linguistics “ стимулират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме надпреварата към този момент 18-та година и да даваме мотив на цяла България да се гордее с достиженията на нашите надарени деца. “ Така Владимир Колев, ръководител на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж учебни заведения в България разяснява следващия триумф на учениците.

Българските възпитаници по традиция се показват чудесно на „ Kangaroo Global Linguistics “, като през 2022 година шестокласничката Боряна Ангелова получи най-голям брой точки измежду съперниците си от целия свят, с което заслужи и влиятелната премия „ Общ победител за 2022 година “.

Златото във всяко от езиковите равнища тази година заеха:

Иван Янев от ОУ „ Княз Александър I “, гр. Пловдив, в равнище PRE-A1

Мартин Николов от ПМГ „ Акад. С. Корольов “, гр. Благоевград, в равнище А1

Дария Дамянова от ГПЧЕ „ Йоан Екзарх “, гр. Варна, в равнище А1 Senior

Ива Войнова от ПМГ „ Акад. С. Корольов “, гр. Благоевград, в равнище А2

Тони Гърков от НПГ „ Димитър Талев “, гр. Гоце Делчев, в равнище B1

Дамяна Димова, ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “, гр. Сливен, в равнище В2

Списък с имената на всички спечелили може да откриете.

Състезанието „ Kangaroo Global Linguistics “ има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си качества. То е отворено за възпитаници на възраст сред 8 и 18 години и се организира годишно в страни от целия свят, като ревизира знанията на участниците по граматика, лексика и схващане на британски език.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР