Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие е един от най-успешните

...
Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие е един от най-успешните
Коментари Харесай

Ожие: Подготовката за Монте Карло беше сложна

Осемкратният международен рали първенец Себастиен Ожие е един от най-успешните водачи в историята на рали „ Монте Карло “, с което той е триумфирал цели осем път, в това число и шестте му следващи победи сред 2014 и 2019. В тази ранглиста до французина се подрежда само неговият съотечественик, деветкратният международен рали първенец Себастиен Льоб, който също е с осем победи в Княжеството.

Льоб завоюва и преди година в Монте Карло след един колосален двубой, в който двамата французи бяха като закачени в хода на цялото рали. В последна сметка една спускана гума и един провал на Ожие взеха решение разногласието в интерес на Льоб.

През тази година обаче Льоб няма да се състезава в „ Монте Карло “, което прави Ожие главният кандидат за успеха. Осемкратният първенец още веднъж ще се състезава с Тойота, като и през 2023 година той ще кара с лимитирана стратегия, както бе през предишния сезон 2022. В него французинът взе присъединяване в шест от 13-те извършени ралита и записа два подиума, второто място от „ Монте Карло “ и успеха в рали „ Испания “.

Преди началото на рали „ Монте Карло “ Ожие приказва пред медиите и показа, че за него стартът на сезона в Световния рали шампионат (WRC) постоянно е трогателен, въпреки и той към този момент да не кара с цялостна стратегия. Французинът също по този начин показа, че подготовката му за „ Монте Карло “ е била много сложна, защото той е разполагал със единствено един ден за проби преди едно от най-сложните ралита за годината.
 Нювил: Очаквам комплицирани условия по време на „ Монте Карло “ Нювил: Очаквам комплицирани условия по време на „ Монте Карло “
„ Все още се вълнувам за старта на сезона, макар че към този момент не карам с цялостна стратегия. За мен постоянно е наслаждение да сядам зад кормилото на кола от WRC. Миналата година в действителност се любувах на тези няколко ралита, в които участвах. Беше хубаво да ревизира дали към момента мога да съм конкурентен, а задачата ми е и през тази година да се показва по сходен метод и може би да печеля още някоя победа. Аз знам, че тимът в никакъв случай не релаксира, макар триумфите от предходната година те не се отпускат.

„ Рали „ Монте Карло “ е ралито, което най-вече желая да печеля, ще дам всичко от себе си. Подготовката не беше лесна, тъй като всеки разполагаше със единствено един ден за проби, което е доста малко преди едно толкоз комплицирано рали, което предлага доста разнообразни условия и гуми. Но за всички изискванията са идентични и ще се опитам да се възползвам оптимално от моя опит “, сподели Ожие.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР