Осемкратният олимпийски шампион по биатлон Оле-Ейнар Бьорндален е отказал да

...
Осемкратният олимпийски шампион по биатлон Оле-Ейнар Бьорндален е отказал да
Коментари Харесай

Бьорндален отказал предложение да участва в ПьонгЧанг за Беларус

Осемкратният олимпийски първенец по биатлон Оле-Ейнар Бьорндален е отказал да взе участие на олимпийските игри в ПьонгЧанг за националния тим на Беларус, макар че е получил позволение за това. Това заяви именитият състезател в изявление за норвежката ефирен канал ТV2.

“Теоретично имаше такава опция и нещата можеха да се получат. Благодарих, само че отхвърлих и считам, че това беше вярното решение. Аз съм норвежец и би било необичайно да изляза на стадиона с екипа на Беларус. Не мисля, че това би било правилно”, съобщи Бьорндален.

По думите на 44-годишния деец, който не съумя да покрие норматива за влизане в тима на Норвегия и надлежно не получи място в него, той дълго размишлявал над това вярно ли постъпва или не. Бьорндален бил мощно стимулиран да взе участие на своята седма Олимпиада, поради което това била сложна алтернатива. Още повече, че от МОК и Международната федерация по биатлон били подготвени да разрешат на Бьорндален да се състезава за друга страна.

“В последна сметка решението взех самичък. Провел съм толкоз доста отлични надпревари за Норвегия, че да се състезавам за Беларус би било погрешно”, добави биатлонистът.

В последна сметка Оле-Ейнар въпреки всичко пътува до Пьонгчанг 2018 като член на делегацията на Беларус, само че в качеството си на треньор на своята брачна половинка Дария Домрачова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР