Осемгодишно момче от област Илан изкачи на-високия връх в Тайван

...
Осемгодишно момче от област Илан изкачи на-високия връх в Тайван
Коментари Харесай

Осемгодишно момче изкачи връх, за да спази обещание към починалата си майка

Осемгодишно момче от област Илан изкачи на-високия връх в Тайван на 19 август. Направи това, с цел да извърши обещанието, което й даде, преди тя да почине предходната година, заяви през вчерашния ден Централната новинарска организация на Тайван (ЦНА).

Момчето, Джоу Цъ-ганг, е слушало доста истории за катерене по планините от татко си, Джоу Пин-уей, който е фен на алпинизма. Преди четири години, Джан Лан-чи, майката на осемгодишното момче, му описа за Нефритената планината (Юшан), най-високата планина в Тайван. Момчето описа, че се надяваше, че майка му един ден ще го заведе на този връх.

Майката на момчето обаче му споделила: „ Направих си интервенция на крайници и няма да мога да се катеря повече. След като пораснеш и имаш опция да изкачиш Юшан, вземи моя фотография с теб на върха ”. Момчето кимнало в символ на единодушие, съгласно известието от ЦНА.

Осемгодишното момче по време на изкачването на Нефринетата планина

За страдание майката на момчето умря предходната година, само че момчето постоянно си спомняше обещанието, което е дало на майка си. От време на време питаше татко си: „ Мама е в парадайса. Юшан е толкоз висок и в случай че стигна върха, може би ще бъда по-близо до мама “.

Г-н Джоу сподели в неделя, че бе доста разчувствуван от това, което сподели сина му и реши да сбъдне фантазията му. От тогава постоянно го води на разнообразни планински пътеки и го учи на тънкостите в алпинизма. Тази година двамата подадоха публични документи за желанието си да изкачат планината. В началото на август получиха позволение от управляващите и на 17 август започнаха пътуването от Илан. Разбира се, взеха с тях и фотография на Лан-чи.

Джоу Цъ-ганг на най-високия връх в Тайван

По време на похода момчето страдало от височинна болест и татко му го посъветвал да се откаже от пътуването и да отидат различен път, съгласно информацията от ЦНА. Въпреки това синът настоя да продължат похода, казвайки „ Не, би трябвало да направя това, което дадох обещание на мама “.

В 8:30 ч. на 19 август бащата и синът доближиха върха на планината, който е на 3952 метра надморска височина. Държейки портрет на майка си, осемгодишното момче с наслада театралничи за фотография на най-високия връх в Тайван.

Бащата на Цъ-ганг призна, че изкачването на Юшан в действителност е предизвикателство за осемгодишно момче. Поради любовта към майка си, обаче, синът му се оправи без огромни компликации. Въпреки че брачната половинка и майка в фамилията си е отишла – любовта, която те имат към нея, в никакъв случай не е изчезвала, добави той.

Осемгодишното момче по време на изкачването на Нефринетата планина

В обява във Facebook господин Джоу благодари на всички хора, които ги насърчиха по време на похода им до върха. Той добави, че се надява в парадайса жена му да успее да види достижението на сина си.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР