Осемгодишната Патрисия Василева от арт школа Колорит“ спечели най-високото отличие

...
Осемгодишната Патрисия Василева от арт школа Колорит“ спечели най-високото отличие
Коментари Харесай

Патрисия Василева от арт школа „Колорит“ спечели Специална награда от Международния конкурс “Календар на дъгата“ в Полша

Осемгодишната Патрисия Василева от арт школа „ Колорит “ завоюва най-високото отличие на 20-тото юбилейно издание на Международния конкурс “Rainbow Calendar 2023 “, който се проведев град Тихи в Полша. Това заяви ръководителят на плевенската арт школа Майя Ананиева.

Живописната творба на надареното плевенско момиче е отлична със „ Специална премия “ и ще бъде отпечатана в първокласния календар за 2023 година. Рисунката на Патрисия „ Зимна приказка “ ще краси страницата на месец Декември 2023 и ще отпътува за разнообразни страни и континенти. Ежегодно 12-те най-хубави рисунки се избират от професионално жури с цел да бъдат отпечатани в интернационалния календар.

С Награда на журито е отличенаединадесетгодишната Таня Косташка за рисунката „ Есен в планината “. Нейната творба ще бъде отпечатана на страницата на спечелилите.

 Седем деца от школата са отличени с Почетна премия. Това са Никол Данчева – 6 година, Калина Кирилова – 6 година Даная Петрова – 8 година, Елица Иванова – 10 година,Виктория Дилкова – 10 година, Симеон Горанов – 11 година и Лилия Янкова – 12 година Творбите на всички наградени деца ще бъдат показани в Международната галерия, която ще бъде открита на 16 декември 2022 година в Младежкия дом за просвета в град Тихи. На откриването ще се организира и тържествената гала за връчване не премиите на спечелилите. В състезанието са се състезавали близо 3 500 произведения на деца и младежи от разнообразни страни и континенти.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР