Осемдесет процента от младите български мъже на възраст 16-29 години,

...
Осемдесет процента от младите български мъже на възраст 16-29 години,
Коментари Харесай

80% от българските мъже живеят до 30-годишни с родителите си

Осемдесет % от младите български мъже на възраст 16-29 години, или 8 от всеки 10 представители на мощния пол у нас, живеят дружно родителите си. При младите дами този индикатор е доста по-нисък - едвам 60 на 100 от представителките на нежния пол у нас се задържат при родителите си до 30-годишна възраст. Средната възраст, на която младите българи са напускали родителите си, е била 30 години.

България не прави огромно изключение по междинния индикатор за общуване деца-родителиза страните от Европейски Съюз. И там 73 на 100 от младите мъже и към 60 на 100 от младите дами са съжителствали с родителите си съвсем до 30-годишна си възраст, демонстрират данни от разбор на Евростат.

Основната причина за това дълготрайно общуване сред деца и родители е била ангажираността на младежите с образованието им и логистичната помощ, която по-възрастните са им оказвали при тяхното следване. Втора съществена причина е бил индикаторът "риск от беднотия ". Тенденцията е - колкото повече беднотия - толкоз повече генерации под един покрив.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР