Осемдесет и пет годишен британски гражданин, живеещ само на няколко

...
Осемдесет и пет годишен британски гражданин, живеещ само на няколко
Коментари Харесай

Снайперисти застреляха британски гражданин в Судан

Осемдесет и пет годишен английски жител, живеещ единствено „ на няколко крачки “ от английското посолство в столицата на Судан Хартум, бил убит от снайперисти, а жена му е умряла от апетит, изоставена в къщата им в африканската страна, съобщи ДПА, като се базира на членове на фамилията на умрелите, представени от Българска телеграфна агенция.

След като Абдала Шолгами и 80-годишната му брачна половинка, която е била в неравностойно състояние, помолили за помощ единствено няколко дни след започването на спора в Судан, те били инструктирани да прекосят военна зона в Хартум, с цел да се качат на аероплан, с който да бъдат евакуирани, описаха за Би Би Си членове на фамилията им.

До момента минимум 512 души са били убити и близо 4200 - ранени, вследствие на боевете от 15 април насам

Семейството добавя, че са се обадили на горещата линия на английското външно министерство, само че държавното управление не могло да направи нищо, с цел да им помогне. Обяснението било, че последният полет за евакуация отпътувал по-рано през месеца, само че в в същото време английски боен отряд е бил изпратен за евакуацията на дипломатическия личен състав.

По думите на внучката на Шолгами посолството е „ най-вече на четири крачки “ от вкъщи на дядо ѝ и баба ѝ.

Ясир Махмуд скоро ще е в София при роднините си

„ Казаха ми, че са изпратили 100 бойци да изтеглят чиновниците на посолството. Не са ли могли да пресекат пътя? Много съм разочарована от тях “, сподели тя.

Лодка, цялостна с евакуирани от Судан хора, достигнала брега, до момента в който тя снима

От външното министерство споделиха за Би Би Си, че случилото се е „ извънредно натъжаващо “, само че защото опцията за оказване на консулска помощ е „ извънредно лимитирана “, не може да се оказва помощ поотделно на английските жители в Судан.

Семейството споделя, че Шолгами бил убит сега, в който е трябвало да излезе, с цел да търси храна за себе си и за жена си. Домът им, в който по-късно умира брачната половинка му, бил обкръжен от снайперисти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР