Осем учители от програма “Нов път в преподаването на фондация

...
Осем учители от програма “Нов път в преподаването на фондация
Коментари Харесай

Осем учители от Заедно в час преподават във Варненско и Добричко

 Осем учители от стратегия “Нов път в преподаването " на фондация “Заедно в час " ще преподават в област Варна и област Добрич през новата образователна година. Новите учители в двата района са четирима, а още 4 не престават във втората си година като учители.

Всички те работят в 7 учебни заведения сътрудници на " Заедно в час " във Варна, Вълчи дол, Михалич, Провадия и добричките села Карпелит и Спасово. Новите учители преподават по едни от най-търсените предмети - математика, осведомителни технологии, британски език, професионални предмети и в начален стадий. Заедно с новите учители в областите Варна и Добрич още над 150 учители от стратегия " Нов път в преподаването " на " Заедно в час “ ще преподават през новата образователна година в 89 учебни заведения в цяла България. 86 са новите стимулирани учители, които влизат за първа година в класните стаи, а 71 не престават втората си година в учебно заведение. За първи път организацията ще работи в областите Благоевград и Русе, като по този начин уголемява обсега си до 20 области на страната.

Във Варна и Добрич " Заедно в час " работи от предходната образователна година. От двете области вземат участие и учебни заведения в другата стратегия на " Заедно в час " " Училища за образец ", която поддържа цели учебни екипи.

Новите учители от  “Заедно в час " са експерти с опит от разнообразни сфери и са минали през сериозен асортимент от над 3000 претенденти. Сред тях има хора с педагогическо обучение, по този начин и инженери, архитекти, икономисти и неотдавна приключили студенти от влиятелни специалности в България и чужбина. Те ще преподават на възпитаници от първи до дванадесети клас по разнообразни предмети, като максимален е броят на учителите по най-търсените сега предмети - математика, непознати езици и учители в начален стадий на образование. 

Новите учители във Варнеско и Добричко, както и участниците в тазгодишния випуск на стратегия “Нов път в преподаването " са част и от Национална стратегия “Мотивирани учители " на Министерство на образованието и науката. За втора година “Заедно в час " в партньорство със Синдиката на българските учители извършва два от модулите на Националната стратегия, която цели да притегли в просветителната система сполучливи експерти с висок капацитет, умения и мотивация, които ги вършат подобаващи за преподаване в учебните заведения с най-силно изразени провокации. 

С началото на новата образователна година фондация “Заедно в час " стартира и приема на нови претенденти за участници в програмата “Нов път в преподаването ". Програмата за професионално и лидерско развиване към този момент 11 години образова и поддържа мощно стимулирани хора със или без предходен педагогичен опит да работят като учители и да поддържат равния достъп до качествено обучение на всички възпитаници в България. 

Крайният период за кандидатстване е до 25 ноември 2020 година на уеб страницата.

Няма условие претендентите да имат учителска дееспособност - утвърдените участници получават такава в границите на програмата. Програмата обаче е доста подобаваща и за неотдавна приключили студенти по педагогика без на практика опит. Необходими са приключена бакалавърска степен до 1 септември 2022 година и мощна мотивация за работа с всички възпитаници, без значение от подтекста и провокациите на средата. Кандидатите би трябвало да имат подготвеност за работа като преподавател на цялостен работен ден за интервал от две години. 

“През последните 2 години виждаме все по-голям интерес от хора с педагогическа дееспособност, които не са работили дълго време по специалността или от неотдавна приключили студенти с педагогичен профил. Сред главните преимущества, които програмата дава на тези претенденти е мощната поддръжка от страна на специалистите в организацията през първите години на действителна процедура в учебно заведение, както и модерните и модерни образования, които непрестанно се приспособяват за потребностите на новите учители. ", споделя Нели Кочева, началник “Прием на нови участници " в “Заедно в час ".

“Нов път в преподаването " е първата стратегия на “Заедно в час ", която стартира през 2011 година Участниците в нея получават особено създадени съвременни образования, менторска поддръжка, учителска дееспособност, намиране на позиция в учебно заведение, благоприятни условия за кариерно развиване, потребни запаси, професионални контакти и мощни другарства. 

Обучителната стратегия на “Заедно в час " е особено създадена за дейно преподаване с ученика в центъра на образователния развой и стъпва на потвърдили се просветителни модели, както и въз основата на 11-годишния опит на организацията. 

Специално внимание в подготовка на учителите е отделено и за дейно преподаване при отдалечена форма на образование, с цел да отговори оптимално на потребностите на учебните заведения в актуалната обстановка. 

За да станат част от стратегия “Нов път в преподаването ", претендентите минават през сериозен тристепенен развой на асортимент, който включва попълване на обстоен опознавателен формуляр, задълбочени изявленията и център за оценяване. И през тази година всички стадии ще се реализират напълно онлайн предвид на сигурността на претендентите и екипа на организацията. 

“Заедно в час " продължава да уголемява обсега си в страната и участниците в стратегия “Нов път в преподаването " към този момент могат да работят в учебни заведения сътрудници в цялата страна. През образователната 2021/2022 учители от програмата работят в 20 области - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Назначенията в учебно заведение зависят от наличните позиции в учебните заведения и профила на участниците в програмата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР