Осем тенисисти вече са на четвъртфинал на US Open. Днес

...
Осем тенисисти вече са на четвъртфинал на US Open. Днес
Коментари Харесай

Три мача от ден №8 на US Open, които не бива да пропускате


Осем тенисисти към този момент са на четвъртфинал на US Open. Днес ще ги последват още толкоз – четирима при мъжете и четирима при дамите. До момента седем от траялите напред са дебютанти на това равнище в Ню Йорк.

В ден №8 на сцената излизат доста повече опитни тенисисти, за част от които даже трофеи от Големия шлем са нещо постигано. И въпреки всичко има и такива, които жадуват за първо присъединяване в топ 8 на US Open.

Програмата и на „ Артър Аш “, и на „ Луис Армстронг “ е страхотна, само че въпреки всичко, ето нашите три оферти за мачове, които не трябва да пропускате:

Франсис Тиафо – Рафаел Надал (втори мач в дневна сесия на „ Артър Аш “)

Надал стартира шампионата относително мъчно, само че против обичания си противник Ришар Гаске показва, че навлиза във форма тъкмо, когато е нужно. Допълнителен плюс за него ще бъде това, че мачът е в дневна сесия.

Матадора продължава да е непобеден в Големия шлем през 2022-а, а опит да промени това ще има един от най-талантливите американци в лицето на Франсис Тиафо. Той доближи до четвърти кръг без да загуби сет, обича огромната сцена и е подготвен да предложи на Надал най-голямото предизвикателство до този миг. Испанецът води с 2-0 в директните дуели като и двата са през 2019-а.

Даниел Колинс – Арина Сабаленка (първи мач във вечерна сесия на „ Артър Аш “, след 2 часа)

Мач в тежка категория при дамите. Проблеми с травми лимитираха изявите на Колинс от февруари насам, само че в Ню Йорк тя припомня за какво доближи до финала на Australian Open. Американката влиза в мача без изгубен сет като в профил тенисистки като Ализе Корне и Наоми Осака.

Следващата съперничка обаче не ѝ е изключително комфортна. Сабаленка има три победи над Колинс като две от тях са точно в Ню Йорк – в три сета през 2018-а и в два през предишния сезон. След сложното начало на шампионатите в Северна Америка беларускинята напипа ритъма си и игра полуфинал в Синсинати.

Марин Чилич – Карлос Алкарас (втори мач във вечерна сесия на „ Артър Аш “)

Един от любимците за купата против някогашен първенец от шампионата. Последният мач за деня несъмнено си заслужава. Алкарас продължава да има шансове да се трансформира в най-младия №1 в историята, а играта му досега единствено може да обнадеждава все множеството му почитатели.

Година след дебютния си четвъртфинал в Шлема този път испанецът преодолява противниците си с доста по-голяма лекост – без изгубен сет против Себастиан Баес, Федерико Кория и Дженсън Бруксби.

За идващия му противник ще е меко, в случай че кажем, че обожава да играе в Ню Йорк. Чилич победи с купата през 2014-а и има голям опит в сходни борби. Хърватинът бележи незабравим напредък в последните месеци и загуби единствено сет в дуелите с Макс Мартерер, Алберт Рамос и Дан Еванс. Той ще се надява сервисът му да продължи да бъде постоянен, с цел да има шансове против младежа.

Двамата имат към този момент три мача между тях като Алкарас завоюва двата им през тази година – в Маями и Синсинати.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР