Осем студенти се включиха в турнира по силов многобой Strong

...
Осем студенти се включиха в турнира по силов многобой Strong
Коментари Харесай

В Русенския университет се проведе силовия турнир Стронг мен

Осем студенти се включиха в шампионата по силов многобой " Strong Man " (Стронг мен), проведен през днешния ден в Русенския университет.

Състезанието мина в четири кръга - " Обръщане на гума ", " Хвърляне на пудовка ", " Фермерска разходка " и " Теглене на автомобил ". В първия кръг състезателите обръщаха гума на трактор. Тя тежи към 130 кг, като с нея трябваше да преминат 20-метрово трасе. При " Фермерската разходка " участниците изминаха 40 метра, държейки две огромни бутилки, като всяка от тях тежи по 50 кг.  Младежите хвърляха и пудовка на най-голямо разстояние, а в последния кръг теглиха автомобил с въже.

Победител в конкуренцията бе 22-годишният Пламен Николаев, който е втори курс в компетентност " Технология и ръководство на превоза ". Той взе участие за първи път в обичайния шампионат, като споделя, че са нужни доста тренировки. 

" Тренирам всеки ден по два-три часа. За мен спорта е всичко. Трябва да спортуваме, с цел да сме здрави, мощни, смели и млади ", сподели младежът.

На второ място се подреди третокурсникът в компетентност " Електроенергетика и електрообзавеждане " Радослав Йорданов, а трети остана второкурсникът в компетентност " Право " Богомил Йорданов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР