Осем стъпки към безкрая на джаза! е мотото на осмия

...
Осем стъпки към безкрая на джаза! е мотото на осмия
Коментари Харесай

Джаз завладява Стара Загора в началото на юни

„ Осем стъпки към безкрая на джаза! ” е мотото на осмия Джаз конгрес Стара Загора, който ще се организира при започване на юни на античния комплекс „ Августа Траяна “. В обичайно предшестващата феста детска стратегия „ Джаз за деца “ от 3 до 5 юни в парк „ Пети октомври “ от 11 часа ще вземат участие артистичният шеф на форума Венцислав Благоев - тромпет, Цветомир Цанков - вокал, Станислав Арабаджиев - пиано, Димитър Благоев - китара, Даниеле Феббо - контрабас и Мартин Хафизи -  барабани.
И през тази година в програмата на форума меломаните ще могат да чуят онлайн освен български звезди на джаза, които обикалят света с концерти, а и изявени музиканти от Франция, Австрия, Съединени американски щати, Италия, Германия, Англия, Полша, Унгария, Русия, Колумбия, Мексико и други В богатата стратегия има майсторски класове, джемсешъни.
Джаз конгрес Стара Загора е единственият фестивал в България, в който се изявяват и най-младите реализатори. Тази година с одобрени български и непознати джазмени на огромната сцена ще бъдат и ученици на Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “ и музикалните школи в града. „ Траяна Глас квинтет “ ще се показа с акапелни осъществявания, а алт саксофонистът  Добромир Добрев ще е гост-солист на заключителния концерт.
Фестът се открива на 6 юни с осъществяване на Пиер Маркюс квартет, френска групировка, със специфичното присъединяване на Батист Ербан и Balkan Fusion Band. По традиция фестивала ще закрият музикалните домакини от Военен биг бенд - Стара Загора, с диригент кап. Цветомир Василев. Солисти ще са арменският тромпетист Йерванд Маргарян, Милица Гладнишка, Венци Благоев, Цветомир Цанков и Лиляна Дойчева.
Община Стара Загора провежда форума с поддръжката на “КонтурГлобал Марица Изток 3 ” и със съдействието на фондация „ Джазтет “.  Всички събития са с вход свободен.
Пълната стратегия на Джаз конгрес Стара Загора 2019 тук , а повече информация за събитията и участниците във фестивала тук. 
Входът за всички събития е свободен! 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР