Осем станаха жертвите на пожара във ферибота Юрофери Олимпия“, запалил

...
Осем станаха жертвите на пожара във ферибота Юрофери Олимпия“, запалил
Коментари Харесай

Осем станаха жертвите на пожара във ферибота „Юрофери Олимпия“; трима души се водят в неизвестност

Осем станаха жертвите на пожара във ферибота „ Юрофери Олимпия “, запалил се наоколо до гръцкия остров Корфу в Йонийско море преди седмица, заяви гръцката организация АНА-МПА.

Днес беше обявено за три нови тела, открити от избавителните екипи на кораба, който беше изтеглен в пристанището Астакос. Загиналите пасажери са открити в гаражни кафези.

Броят на починалите към този момент е осем, а в неопределеност се водят още трима пасажери.

Работата на избавителните екипи продължава от сутринта като се вършат опити вратите на кораба да бъдат отворени и да стартира изтеглянето на изгорелите камиони и коли, добави Българска телеграфна агенция.

Фериботът „ Юрофери Олимпия “, изпълняващ курс от Гърция до Италия с 290 души на борда, се възпламени на 18 февруари рано сутринта в региона на гръцкия остров Корфу в Йонийско море. Пътниците и екипажът бяха евакуирани.

В първия ден от избавителната акция бяха избавени двама пасажери, измежду които и един българин, блокирани в гаражна клетка. Трети човек съумя да излезе самичък от кораба три дни след случая. Още в първите дни на избавителната интервенция беше намерено тялото на гръцки водач.

Преди да бъде изместен на пристанището в Астакос в неопределеност се водеха седем български жители.

По-рано гръцките медии оповестиха, че е разпознато единствено едно от четирите тела, превозени до Съдебната медицина в град Патра.  

До момента няма данни откритите на ферибота тела да са на български жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР