Осем села в Русенско са без електрозахранване, а пътищата са

...
Осем села в Русенско са без електрозахранване, а пътищата са
Коментари Харесай

Осем села в Русенско са без ток

Осем села в Русенско са без електрозахранване, а пътищата са проходими при зимни условия. Това заяви регионалният шеф на Русе Галин Григоров.

Заради мокрия и тежък сняг има повреди по електропреносната мрежа, като все още ток няма в селата Стърмен, Ботров, Кацелово, Голямо Враново, Малко Враново, Кошарна, Стамболово и Юделник. Екипи на електроразпределителното сдружение работят за премахване на повредите.

Републиканските пътища в района са проходими при зимни условия. От Областното пътно ръководство осведомят, че през нощта и тази заран работят 61 снегопочистващи машини.
Автобус с турска регистрация е аварирал към 6.30 часа тази заран по пътя Бяла-Русе. На няколко километра преди регионалния град водачът на транспортното средство е изгубил ръководство и колата е излязла от пътя. В рейса са пътували още двама души. Няма потърпевши.

В Русе 24 машини почистват улиците и булевардите. Градският превоз се движи обикновено. Пътищата в общината са проходими при зимни условия, сподели шефът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " Спасимир Димитров.

Заради мокрия сняг в селата Басарбово и Сандрово са прекратени проводници на кабелните оператори, като се работи за премахване на проблемите.

От хидрометеорологичната станция в Русе оповестиха, че дебелината на снежната завивка е 18 сантиметра, а температурата на въздуха е към нула градуса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР