Осем са вече жертвите на ледника Мармолада в Италианските Алпи, ...

Осем са вече жертвите на ледника Мармолада в Италианските Алпи,

Расте броят на жертвите на рухналия глетчер в Алпите

Осем са към този момент жертвите на ледника Мармолада в Италианските Алпи, откакто избавителният екип открити още две тела.

Голямо парче от глетчера се отчупи и падайки по скат и удари десетина планинари, изкачвали се по известен маршрут към върха, съобщи Асошиейтед прес.

Продължава търсенето на изчезналите хора в италианските Алпи. Четирима са открити, само че 15 души остават в неопределеност.

В планината са били паркирани 16 автомобила, като полицията се пробва да откри техните притежатели. По-рано беше обявено за шестима починали и осем ранени.Италианският министър-председател Марио Драги изрази съболезнованията си на околните на жертвите.

Високите температури от 10 градуса по Целзий на височина към 3000 метра са предизвикали сриването на голяма част от хладилник, който съгласно прогнозите на учените ще изчезне изцяло след 10 години.

Техниците от алпийския избавителен екип съумяха да открият, че откъсналата се ледена маса се е движела със скорост до 300 км/ч. При тези условия наподобява малко евентуално да се откри някой жив, споделят спасителите. Освен това интервенциите по търсене, при които се употребяват дронове, се усложняват от обстоятелството, че рискът от нови лавини остава.

Източник: lupa.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg