Осем са вече арестуваните във връзка със смъртта на 18

...
Осем са вече арестуваните във връзка със смъртта на 18
Коментари Харесай

Задържаните за смъртта на 18 мигранти край София вече са осем

Осем са към този момент задържаните във връзка със гибелта на 18 мигранти, които изоставени в камион край софийското село Локорско. Това оповестява Българска национална телевизия, като се базира на свои източници.

Някои от обвинените в закононарушението бяха арестувани още през вчерашния ден. За тях се знае, че са уредници на каналджийство. Твърди се, че измежду задържаните е и самият началник на групата, който се е возил в кабината на камиона преди той да бъде зарязан край Локорско.

Петима са арестувани в Бургас, Каблешково и Карнобат. Техните домове са били претърсени от полицията, която е разкрила доказателства за каналджийство, както и за съответния транспорт на незаконни мигранти.

Според Българска национална телевизия, те са отговаряли за оборудването на камиона и построяването на укритието в него, както и за логистиката по трафика на мигрантите.

Междувременно следствието по случая продължава, като досега няма повдигнати обвинявания на нито едно от лицата. Властите организират претърсвяние, както и разпити.

Според проверяващите група от 52 мигранти от Афганистан е влезнала на територията на страната преди няколко дни. Те са прескочили граничната ограда със стълба и по-късно са прекарали известно време край гората в Ямбол. От там те са натоварени на камиона, където са били скрити в тайник под товар от дървен материал. 34-ма потърпевши са в болница. Сред тях има 5 деца.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР