Осем са с повдигнати обвинения след спецоперация срещу трафика на

...
Осем са с повдигнати обвинения след спецоперация срещу трафика на
Коментари Харесай

Осем са с повдигнати обвинения след спецоперация срещу трафика на хора

Осем са с повдигнати обвинявания след спецоперация против трафика на хора. Успешната реализация е резултат от взаимно следствие на чиновници на секторите " Трафик на хора “ и БОП – Плевен при Групово дело " Борба с проведената престъпност “, под управлението на Районна прокуратура – Плевен, против незаконна активност, обвързвана с набиране, превозване и употреба на хора за полова употреба. Според събраните данни причинителите, настоящи в незаконно съучастничество, употребявали принуждение и закани по отношение на жертвите, като на някои от тях са нанесени телесни повреди, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция е извършена предходната седмица от чиновници на основните дирекции " Борба с проведената престъпност “, " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ и " Национална полиция “. В хода на дейностите, осъществени на територията на столицата и областите Плевен, Ловеч и София, за период до 24 часа са арестувани 10 души. При осъществените претърсвания на населявани от тях жилища са конфискувани движимости и документи, имащи отношение към предмета на закононарушение, пластики на карти, персонални документи на други лица, пари, златни украшения и моторни транспортни средства.

На осем от арестуваните са повдигнати обвинявания за осъществени закононарушения, свързани с трафик на хора. С разпореждане на наблюдаващия прокурор задържането им е удължено до 72 часа. Внесени са претенции за налагане на мярка за неотклонение " задържане под стража “.

Работата по случая продължава с определяне на други жертви на трафик, както и на още съпричастни към незаконната активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР