Осем привърженици на пловдивския футболен клуб Ботев са били задържани

...
Осем привърженици на пловдивския футболен клуб Ботев са били задържани
Коментари Харесай

Осем ботевисти са арестувани за нападението върху мъж и жена преди дербито в Пловдив

Осем последователи на пловдивския футболен клуб " Ботев " са били арестувани в полицията за присъединяване в хулиганска демонстрация в събота преди дербито в Пловдив.

Припомняме, че по обяд бяха нападнати мъж и жена, като съгласно осведомени става дума за разпра на база футболна принадлежност.

Служителите на реда реагираха на голям брой сигнали, подадени на тел. 112 за конфликтна обстановка на бул. „ Свобода “. Граждани станали очевидци по какъв начин няколко мъже извеждат принудително от автомобила им лидерката и спътника й и им нанасят побой. Насочените неотложно натам екипи на Второ районно управление (на МВР), отдел „ Криминална полиция “ и бранш „ Специализирани полицейски сили “ са подхванали нужните дейности за обезпечаване на публичния ред и изясняване на всички условия към случилото се. На мъжа и дамата е оказана здравна помощ на място.

Установено е, че те са нападнати от част от голям брой футболни почитатели, които се били събрали в близко заведение. Полицията обкръжи ресторанта.

Във Второ районно управление (на МВР) са отведени общо 25 мъже на възраст сред 19 и 43 години, от които седем са оставени в полицейския арест като съпричастни към осъществената хулиганска демонстрация. Със същата мярка е и техен 50-годишен престъпно проявен и осъждан съмишленик, който по време на случката отмъкнал от колата дамската чанта на шофьорката. Продължава работата за определяне самоличността и на причинителя на увреждането на колата, която е със счупено стъкло и спукани гуми. За формираното досъдебно произвеждане е известена районната прокуратура.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР