Осем претенденти ще бъдат включени в бюлетината, когато британските депутати

...
Осем претенденти ще бъдат включени в бюлетината, когато британските депутати
Коментари Харесай

Кой ще наследи Борис Джонсън в Консервативната партия?

Осем кандидати ще бъдат включени в бюлетината, когато английските депутати консерватори стартират да гласоподават, с цел да изберат правоприемник на министър-председателя Борис Джонсън, заяви във вторник ръководителят на парламентарната група " Комитет 1922 " Греъм Брейди, представен съобщи ДПА.

Джонсън беше заставен да се отдръпна от поста, откакто десетки членове на държавното управление подадоха оставка в символ на митинг след поредност от кавги с негово присъединяване, осведоми Българска телеграфна агенция.

Риши Сунак, Лиз Тръс, Том Тугендхат, Кеми Бейдънок, Пени Мордонт, Джереми Хънт, Надим Захауи и Сюела Брейвърман, получиха нужните 20 номинации от сътрудници консервативни депутати, с цел да вземат участие в конкуренцията.

Малко преди оповестяването на решението за участниците в състезанието някогашният министър на опазването на здравето и обществените грижи Саджид Джавид съобщи, че се отдръпва от конкуренцията, защото явно не е съумял да притегли задоволително поддръжка.

По-рано министърът на превоза Грант Шапс разгласи, че се отхвърля от кандидатурата си и ще поддържа някогашния министър на финансите Риши Сунак.

Консервативният народен представител Рехман Чищи, считан за новобранец в конкуренцията, също съобщи, че се отхвърля от присъединяване, защото не е получил задоволително номинации.

Междувременно външната министърка Елизабет Тръс получи поддръжката на видни поддръжници на Борис Джонсън - Джейкъб Рийс-Мог, Надин Дорис и Джеймс Клевърли. Тази поддръжка се възприе като координиран ход, целящ да попречи на някогашния финансов министър Риши Сунак да завоюва конкуренцията.

Много последователи на Джонсън не престават да са ядосани на Сунак за ролята, която той изигра за свалянето на консервативния водач. Миналата седмица Сунак смъкна доверието си от Джонсън, напускайки поста си, с което провокира вълна от оставки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР