Осем победи и нов световен шампион на WAKO PRO в

...
Осем победи и нов световен шампион на WAKO PRO в
Коментари Харесай

8 победи и sветовна титла на WAKO PRO за България от второто издание на SENSHI

Осем победи и нов международен първенец на WAKO PRO в категория до 71.8 кг. е равносметката за България от второто издание на професионалните бойни церемония вечери SENSHI. Двубоите и зрелищното шоу в „ Арена Армеец “ нощес изправиха публиката на крайници и още един път демонстрираха изключителната класа на българските бойци.

Капитанът на националния ни тим по кикбокс Атанас Божилов показва изключителна техника, сръчност и опит и съумя да надделее над съперника си от Беларус Макс Сподаренко. Двубоят се игра в пет цялостни рунда, като българинът беше доста по-свежият представител на кръга. Срещата завърши със съдийско решение (5:0) в интерес на капитана на националния ни тим. С това той взе пояса от предходния му притежател – Владимир Вълев-Питбула, и съумя да се пребори Световната купа на WAKO PRO да остане в България.

Втората огромна среща от бойната карта на SENSHI не завърши със същия триумф. Деян Топалски загуби разногласието за европейската купа на WAKO PRO от босненеца Ахмед Крънич. 11-кратният републикански първенец по кикбокс и ММА се би с Крънич по разпоредбите на кикбокс, в жанр К-1, категория до 88,6 кг. Двубоят се организира в 5 цялостни рунда, като през тях българинът сподели доста добра опозиция и съумя да нанесе няколко съществени крошета на съперника си, само че успеха въпреки всичко отиде при боеца от Босна и Херцеговина. Това беше и единствената среща на SENSHI, в която взе участие българин, само че успеха не отиде при него.
 Професионална бойна церемония вечер SENSHI @@@
Гала вечерта стартира с безспорна доминация за родните състезатели. Бойният театър беше открит със среща по карате киокушин, която изправи един против различен Петър Стойков и руснака Омар Магомедов по правилника на Световния киокушин съюз (KWU) – International Professional League. 22-годишният Стойков доближи до успеха, откакто съдиите край кръга отсъдиха изрично 3:0 в негова изгода.
 Професионална бойна церемония вечер SENSHI @@@
След безапелационната си победа на първото издание на церемония вечерта във Варна, и в този момент Николай Йоргов не разочарова почитателите си. Той реализира безапелационна победа против съперника си от Холандия Томас Дуве, който е от тима на международната кикбокс легенда Петер Артс. В първите два рунда Николай Йоргов доминираше в дуела. Третият рунд бе най-равностоен, а боецът на Артс пласира няколко мощни удара към българина, само че и това не пречупи родния войник. Съдиите отсъдиха 3:0 за Йоргов, с което той бележи втори триумф на професионалния кръг на SENSHI.
 Професионална бойна церемония вечер SENSHI @@@
Третият дуел на церемония вечерта също приключи в изгода за България. По разпоредбите на KWU Professional International League на кръга се изправиха Кристиян Георгиев и Маркос Зинхани от Бразилия. Българинът завоюва решително успеха и завоюва с единомислещо съдийско решение. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев особено връчи купата на Георгиев.

С големи аплодисменти и овации в зала „ Арена Армеец “ беше посрещнат най-хубавият български муай тай войник Антон Петров. Той се изправи против Танасис Кукуфикис от Гърция. Още в първия рунд българинът съумя да вземе превъзходство и след относително спокойното начало, Петров затисна противника си в ъгъла, засипвайки го с мощни лакти и прави. Срещата завърши с лекарска възбрана още в началния рунд за 29-годишния Кукуфикис, който не бе в положение да продължи. Категорията на двамата бе 67 кг.
 Професионална бойна церемония вечер SENSHI @@@
Андриян Димитров сграбчи специфичната купа на SENSHI. В петата среща от бойната карта той се изправи против извънредно опитния български войник Христо Йорданов, който нощес в „ Арена Армеец “ направи и своя бенефис. Андриян се възползва по превъзходен метод от височината и дължината на ръцете и краката си, като от отдалеченост маркираше по-ниския си, само че и надалеч по-опитен съперник. Йорданов изчакваше своите моменти в мача, само че това не беше задоволително. Двуметровият играч от Варна взе успеха и получи първата специфична купа на SENSHI.

Доминацията за България продължи и в идващите мачове. Многократният ни медалист от международни и континентални шампионати Костадин Костов продължи безупречното показване на родните бойци, побеждавайки японеца Юта Учида със зверско ляво кроше в главата. Надеждите се оправдаха изцяло и за представянето на Богдан Шумаров, който победи посредством единомислещо съдийско решение 3:0 възпитаника на Петер Артс – Иляс Букаюа в мач по разпоредбите на К-1, кат. до 72.5 кг. Двубоят стартира с дебнене от двете страни, като Шумаров пръв нанесе по-сериозна офанзива посредством двоен лоу кик. Решаващ за срещата беше финалният рунд, в който Шумаров притисна съперника си съществено и съдиите отсъдиха единомислещо 3:0 в изгода за българина.

При задграничните конфликти за вечерта успехите отидоха при Германия, Холандия и Русия. В кикбокс дуел боецът на Петер Артс – Бадр Фердаус, надви над Саша Драгич от Сърбия в мач по разпоредбите на K-1 в категория до 95 кг. Това се оказа и единствената победа за момчетата на холандската кикбокс легенда на SENSHI.

Германия победи Япония в четвъртия киокушин дуел за вечерта. Японецът Акира Умемура се изправи на кръга против Сергей Браун от Германия в категория до 90 кг. Срещата завърши във втория рунд, когато Браун пласира прецизен въртящ удар с пета на японеца.

Последният за вечерта дуел по карате киокушин се организира сред руснака Андрей Чехонин и представителя на Казахстан Аслан Садвакасов. Руснакът реализира изразителна победа, отказвайки още в първия рунд противника си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР